72 de saci cu bijuterii si bani gasiti la premierul malaezian

De la resedintele fostului pana de curand premier al Malaeziei, Najib Razak, s-au confiscat in cursul noptii 72 de saci cu bijuterii de lux si bani, informeaza agentia malaeziana de presa Bernama, preluata de agentii internationale.

Najib Razak a pierdut alegerile de saptamana trecuta si a fost acuzat de fraudarea fondului de stat pentru dezvoltare 1MDB cu sute de milioane de dolari.

Incepand de miercuri, au avut loc perchezitii in mai multe imobile vizate de ancheta privind 1MDB, iar politia urmeaza sa stabileasca valoarea bunurilor confiscate, dupa cum a comunicat public directorul departamentului malaezian pentru anchetarea infractiunilor economice, Amar Singh. Printre cei 72 de saci cu bijuterii, se gasesc si genti de lux marcile frantuzesti Hermes si Louis Vuitton, descoperite intr-un seif din una dintre cele patru resedinte ale lui Najib. Sotia fostului premier malaezian este cunoscuta pentru pasiunea sa fata de astfel de articole costisitoare.

In total au fost perchezitionate sase proprietati, respectiv biroul premierului, resedinta oficiala a acestuia, precum si patru locuinte.

Fostul prim-ministru si sotia sa au incercat sa paraseasca tara zilele trecute, dar nu au reusit sa scape. S-a aflat totodata ca ei intentionau sa plece la Jakarta, cu un avion privat.

Najib a respins toate acuzatiile de coruptie care i se aduc, dar succesorul sau, Mahathir Mohammad, a ordonat politiei sa redeschida ancheta si l-a suspendat pe procurorul general Apandi Ali, suspectat ca a contribuit la musamalizarea scandalului. Dupa victoria neasteptata in alegeri, Mahathir a sustinut ca nu urmareste sa se razbune pe Najib, caruia i-a fost mai intai mentor, iar apoi rival politic, ci doar sa restabileasca statul de drept. El a declarat miercuri presei malaeziene ca nu vor avea loc arestari decat in situatia in care apar dovezi foarte clare privind savarsirea unor infractiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *