760 de tone de material antiderapant folosite contra poleiului si a ghetusului

Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic in legatura cu faptul ca, in cursul diminetii zilei de joi, 18 ianuarie, pe raza judetului Cluj nu exista drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, circulatia desfasurandu-se, pe majoritatea sectoarelor de drum, in conditii specifice de iarna, fiind aplicat material antiderapant in cantitate suficienta.

Precipitatiile cazute sub forma de ninsoare in ultimele 24 de ore au fost relativ abundente, mai ales in zona de munte, iar din cauza temperaturilor sub zero grade Celsius, unele drumuri judetene au fost afectate si de fenomenul de polei. In acest context, pentru asigurarea unor conditii optime de circulatie, in cursul zilei de miercuri, 17 ianuarie, s-a intervenit pe nu mai putin de 75 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene situate pe raza Loturilor 1 si 3 – zona Huedin – Gilau si, respectiv, zona Gherla – Dej. Interventia a fost realizata cu ajutorul a 37 de utilaje, fiind folosita pentru combaterea poleiului si a ghetusului o cantitate de 515 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. Tot pe raza Loturilor 1 si 3, la aceasta ora, se actioneaza pe 57 de drumuri judetene, cu 37 de utilaje.

De asemenea, pe drumurile judetene situate pe raza Lotului 2 – zona Turda, in cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 23 de drumuri sau sectoare de drumuri judetene, cu 12 utilaje, fiind  folosita o cantitate de 245 de tone de material antiderapant, inclusiv sare. In cursul acestei dimineti, pe raza Lotului 2 se actiona pe 10 drumuri judetene, cu 6 utilaje.

In continuare, se efectueaza revizii pe mai multe drumuri judetene pentru verificarea starii partii carosabile, urmand sa se actioneze in caz de necesitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *