A fost finalizata asfaltarea drumului judetean DJ 161

Consiliul Judetean Cluj anunta finalizarea asfaltarii celor peste 10 km ai drumului judetean DJ 161 Dabaca – Paglisa – Darja – Panticeu, lucrare de imbunatatire a infrastructurii rutiere demarata la inceputul lunii septembrie a.c.

Asfaltarea acestui drum judetean care se afla intr-o stare avansata de degradare va duce, fara indoiala, la cresterea calitatii vietii cetatenilor din aceasta zona si, de ce nu, la crearea de oportunitati reale de dezvoltare a zonei, inclusiv din punct de vedere turistic. Zona Dabaca-Panticeu este una incarcata de istorie, presarata de marturii arheologice vechi de peste 1000 de ani, motiv pentru care accesibilizarea acesteia ii va conferi o vizibilitate mult mai crescuta”, a precizat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean.

Astfel, intr-o prima etapa, au fost executate lucrari de reciclare „in situ”, respectiv asternerea, prin cilindrare, a unui strat de balast in grosime de 20 de centimetri si, ulterior, reciclarea cu adaos de ciment si lianti in grosime de 15 centimetri. In etapa finala au fost executate lucrarile de asternere a covorului asfaltic, in conditiile realizarii unei cai de rulare cu o latime de minimum 5,5 metri.

Lungimea totala a sectorului de drum vizat de lucrarile de intretinere este 10,165 kilometri, mai exact de la kilometrul 30+935 pana la kilometrul 41+100, in conditiile in care, pe portiunile ramase, unde situatia a impus-o, au fost executate inclusiv lucrari de refacere a sistemului rutier. De asemenea, pentru finalizarea completa a investitiei, vor mai fi realizate acostamente si santuri, respectiv cosiri si defrisari.

Drumul judetean DJ 161 este deosebit de important deoarece face jonctiunea cu drumul national DN 1C, iar lucrarile de imbunatatire a infrastructurii rutiere va permite locuitorilor din localitatile din zona accesul mai rapid si mai usor catre drumul national si, implicit catre orasele importante din judet, respectiv Cluj-Napoca, Gherla si Dej.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *