Acord cadru pentru serviciile topografice si de cadastru privind imobilele din domeniul public si privat al judetului Cluj

Consiliul Judetean Cluj a incheiat luni, 12 martie 2018, in urma unei proceduri de licitatie publica deschisa derulate in acest scop, acordul cadru privind achizitionarea serviciilor de topografie si de cadastru pentru inscrierea in evidentele cadastrale si de carte funciara a imobilelor – cladiri, terenuri si drumuri judetene aflate in inventarul bunurilor care apartin domeniului public sau privat al Judetului Cluj, precum si a celorlalte bunuri imobile care urmeaza sa intre in patrimoniului judetului Cluj in baza unor hotarari de consiliu judetean sau a altor acte normative.

Existenta unei evidente clare si cu date exacte, actualizate la zi, privind bunurile imobile aflate in proprietatea judetului este mai mult decat necesara pentru orice investitie pe care o realizam, fie ca ne referim la cele finantate din bugetul Consiliului Judetean, fie la cele cofinantate din fonduri europene nerambursabile”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

In baza acordului cadru incheiat cu firma Topo H.A.N.S. Impex SRL din Bucuresti, pentru o valoare totala de 1.164.735 lei fara TVA, dar si a analizei la zi a necesarului de servicii de cadastru si de topometrie pentru imobilele aflate in proprietatea judetului Cluj, in urmatorii patru ani vor fi realizate si actualizate toate documentatiile cadastrale necesare inscrierii in Cartea Funciara a dreptului de proprietate asupra imobilelor neintabulate pana in acest moment.

In acelasi timp, in ceea ce priveste imobilele – cladiri si terenuri, vor fi realizate sau actualizate, dupa caz, noi relevee in care sa fie specificata, in mod clar, suprafata utila, suprafata construita/suprafata construita desfasurata, precum si determinarea suprafetelor construite ale spatiilor comune – exprimate in metri patrati si in cote procentuale, pentru condominiile detinute de Consiliul Judetean Cluj. De asemenea, vor fi reactualizate toate informatiile de natura tehnica din cadrul documentelor cadastrale deja intocmite pana in acest moment.

In ceea ce priveste infrastructura rutiera a judetului Cluj, Consiliul Judetean urmareste obtinerea de documentatii pentru topografierea a nu mai putin de 1143 de km de drumuri judetene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *