Actiune de ecologizare in Cheile Turenilor (FOTO)

Actiunile de ecologizare si protectia mediului constituie deja o traditie a tinerilor social democrati clujeni. Astfel, considerand ca protejarea naturii este esentiala, acestia au organizat in cursul saptamanii trecute, in ziua de joi, o actiune colectiva de ecologizare la Cheile Turenilor, un punct turistic foarte frecventat in care vizitatorii au lasat de-a lungul vremii mari cantitati de gunoaie de diferite feluri.

In primul rand, vreau sa le multumesc tuturor tinerilor implicati in aceasta actiune. Sunt mahnit cand vad ca in alte tari te poti bucura de natura, fara a vedea gunoaie la tot pasul, iar la noi acest lucru nu e (inca) posibil. Ultima noastra actiune face parte dintr-o campanie mai mare de ecologizare, desfasurata atat in zona de munte, cat si pe Valea Somesului si Valea Ariesului. Am identificat peste 20 de astfel de locatii care au nevoie de ecologizare, deoarece se afla intr-o situatie critica. Este dreptul fiecaruia de a se bucura de natura, dar nu putem face acest lucru cat timp ne impiedicam de gunoaiele lasate in urma de altii. Gunoiul ramas in natura are efecte devastatoare atat pentru flora, cat si pentru fauna.

Pe langa actiunile propriu-zise de ecologizare, tinerii social democrati vor propune, de asemenea, o serie de masuri de constientizare a efectelor nocive ale deseurilor abandonate, printre care dezbateri pe tema ecologizarii si protectiei mediului. Trebuie sa demonstram ca generatia noastra respecta mediul inconjurator prin actiuni, nu prin vorbe”, a declarat Dragos Forgaci, presedintele TSD Cluj-Napoca.

Iata cateva imagini din teren, de la actiunea de curatare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *