Actiune de promovare a patrimoniului turistic si cultural din judetul Cluj

Consiliul Judetean Cluj a organizat pe parcursul saptamanii trecute o vizita turistica de tip Infotrip conceputa in scopul unei cat mai bune promovari a patrimoniului turistic si cultural din judet. Realizata in colaborare cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), aceasta actiune de marketing turistic, derulata pentru prima oara in judetul Cluj, s-a bucurat de participarea a peste 30 de reprezentanti ai agentiilor de turism din cadrul ANAT, alaturi de reprezentanti ai mass-mediei de profil din tara, respectiv bloggeri, reprezentanti ai revistelor de specialitate si realizatori de emisiuni radio-tv cu profil turistic.

Programul Infotrip-ului a fost unul extrem de complex si a cuprins vizite la unele dintre cele mai importante obiective turistice din judet, respectiv intalniri cu conducerea Consiliului Judetean si cu reprezentantii sectorului turistic clujean. Astfel, pentru ca oaspetii sa afle cat mai multe informatii si aspecte relevante atat despre municipiul Cluj-Napoca, cat si despre judet, activitatile au debutat cu un tur ghidat al orasului.

De asemenea, programul Infotrip-ului a inclus si o intalnire oficiala ce a avut loc la sediul forului administrativ judetean si in cadrul careia vicepresedintele Marius Minzat le-a prezentat vizitatorilor principalele proiecte si initiative prin intermediul carora Consiliul Judetean contribuie la dezvoltarea, respectiv la promovarea turismului in judet.

Faptul ca judetul Cluj este extrem de atractiv si de interesant pentru turisti nu este deloc intamplator. Ne-am preocupat si ne preocupam in continuare sa reabilitam cu prioritate drumurile ce duc spre zonele cu un potential turistic ridicat, sa scriem si sa implementam proiecte europene prin care sa punem in valoare diverse obiective de interes turistic, sa organizam evenimente de maxim interes si lista initiativelor benefice pentru turismul clujean poate mult continua”, a precizat vicepresedintele Consiliului Judetean, domnul Marius Minzat.

In cadrul unor trasee care au urmarit sa acopere o parte cat mai mare a judetului si a obiectivelor sale reprezentative, delegatia a avut oportunitatea de a vizita unul dintre cele mai emblematice edificii muzeale din judet, Muzeul Memorial „Octavian Goga” din Ciucea, precum si alte atractii deosebite precum Cascada Valul Miresei de la Rachitele si intreaga zona de munte, Parcul Etnografic Romulus Vuia, Biserica Reformat – Calvina si pensiunile din Sancraiu, Castelele de la Rascruci si Bontida sau Manastirea de la Nicula. Alte vizite au fost efectuate la Salina Turda, la Sinagoga si Parcul Balnear Toroc din Dej si la Catedrala Armeano-Catolica din Gherla, dar si in zona lacurilor Gilau – Tarniţa, care ofera condiţii deosebite pentru agrement si in zona lacului Beliş-Fantanele, cautata pentru peisajul superb dat de lac si de muntii care il inconjoara.

Intrucat modul cel mai potrivit de a se incheia acest intreg periplu a fost considerat o vizita in natura, reprezentantii agentiilor de turism, ai mass-mediei si ai revistelor de specialitate au profitat la maximum de timpul petrecut in Cheile Turzii, o arie protejata de interes national ce ofera un peisaj carstic de o rara salbaticie si frumusete si in care Consiliul Judetean deruleaza in mod continuu proiecte si activitati, in special prin intermediul Serviciului Salvamont-Salvaspeo de sub autoritatea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *