Actiuni de dezinsectie, deratizare si dezinfectie in Cluj

Primaria Cluj-Napoca efectueaza, in perioada 2 – 30 aprilie 2018, o actiune de dezinsectie pe domeniul public si privat. Aceasta se va desfasura intre orele 21.00 – 06.00. In cazul conditiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazuta se va decala si/sau prelungi.

Produsele folosite in actiunea de DEZINSECTIE sunt K-OTHRINE PROFI EC 250 substanta pentru combaterea adultilor, inclusiv a speciei Aedes Albopictus, responsabila pentru raspandirea virusului Zika si BIOPREN 50 LML – produs insecticid special coneput pentru combaterea tantarilor aflati in stadiul de larva. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana. In caz de ingerare accidentala, se aplica tratament simptomatic la Spitalul de Urgenta Cluj.

De asemenea, in perioada 2-30 aprilie 2018, vor avea loc actiuni  de deratizare, dezinsectie si dezinfectie la unitatile de invatamant din subordinea municipiului Cluj-Napoca.

Produsele folosite sunt: FACORAT PASTA, raticid, FREEDOM 11 MICRO E, insecticid si PREVENTOL CD 601, dezinfectant. Produsele sunt avizate de Ministerul Sanatatii – Comisia Nationala a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv Xi de toxicitate si se regasesc in Registrul National al produselor biocide avizate pentru profilaxia sanitar umana. In caz de ingerare accidentala, se aplica tratament simptomatic si vitamina K la Spitalul de Urgenta Cluj.

Actiunile se desfasoara in conformitate cu prevederile legale:  Legea 101/2006 a serviciului de salubrizare a localitatilor (republicata); Ordinul  nr. 119 din 2014 pentru aprobarea normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei; Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de deratizare, dezinsectie si dezinfectie din municipiul Cluj-Napoca, aprobat prin HCL nr. 350/2015.

Din punct de vedere al eficientei aplicarii masurilor de combatere si eliminare a unor potentiale focare de infectie, actiunile de dezinsectie trebuie tratate in mod unitar atat pe domeniul public cat si privat, spatii deschise ale persoanelor fizice si juridice la nivelul localitatii, pentru evitarea unor reinfestari sau aparitii a unor noi zone contaminate, motiv pentru care se recomanda tuturor cetatenilor, asociatiilor de locatari/proprietari, agentilor economici si institutiilor de pe raza municipiului Cluj-Napoca, sa efectueze tratamente de dezinsectie in subsoluri, casa scarii de la blocuri, depozite de anvelope uzate etc in aceasta perioada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *