Adaptari scenice ale unor filme la TIFF 2018!

Teatrul Maghiar de Stat Cluj prezinta, in cadrul TIFF, trei spectacole bazate pe scenariul unor filme de succes. Bilete pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Vineri, 1 iunie, ora 20.00, este programat la TIFF spectacolul Ilegitim, regizat de Adrian Sitaru, o punere in scena a filmului cu acelasi nume. Spectacolul vorbeste despre incapacitatea noastra de a discerne, despre ignoranta si despre felul deformat in care percepem de cele mai ori lucrurile, indiferent daca suntem oameni simpli sau filozofi. Traim cu niste ochelari invizibili, ochelari de cal sau in diverse culori, vedem doar ceea ce ne dorim sau ce ne convine. Ne invartim in cerc si traim realitati paralele. Dar avem oare posibilitatea de a ne ridica deasupra?

Teatrul Maghiar celebreaza centenarul Ingmar Bergman prin intermediul spectacolului Strigate si soapte, regizat de Andrei Șerban. Incercam sa patrundem in misterul creatiei unuia dintre cei mai mari regizori  alaturi de patru actrite de exceptie. Patru femei constituie nucleul povestii. Agnes care este pe moarte; surorile ei Karin si Maria, care au venit sa fie cu ea, si servitoarea Anna. Strigatele si soaptele din titlu le apartin acestor femei. Spectacolul este programat sambata, 2 iunie, ora 20.00, in Sala Studio.

Spectacolul Breaking the Waves porneste de la filmul lui Lars von Trier si se va juca duminica, 3 iunie, ora 20.00.

Filmul realizat de Lars von Trier in 1996, Breaking the Waves, a carui actiune se petrece intr-un sat izolat din podisul scotian, a socat lumea filmului. Peisajele aspre si estetica dezgolita a filmului ridica numeroase intrebari si ofera putine raspunsuri. De ce ii intoarcem spatele celui mai slab? Cand devine sufocanta impacarea? Oare credinta nu este mai degraba un sentiment si mai putin un cuvant gol?” –  sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pune regizorul Tom Dugdale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.