Aflux semnificativ de turisti in Cheile Turzii in perioada minivacantei de 1 Mai

Consiliul Judetean Cluj si Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj anunta faptul ca, pe perioada minivacantei de 1 Mai din acest an, Rezervatia Naturala Cheile Turzii a fost vizitata de peste 6.000 de turisti si alpinisti, romani si straini.

Pentru a face fata afluxului semnificativ de vizitatori pe perioada celor patru zile libere nelucratoare, efectivul salvatorilor montani care asigura permanenta obisnuita in defileu s-a marit considerabil, pe langa activitatea propriu-zisa de prevenire a accidentelor, acestia desfasurand o intensa actiune de informare, astfel incat vizita turistilor sa fie una cat mai placuta. In acest sens, angajatii Biroului Arii Protejate din cadrul Salvamont Cluj au montat o serie de panouri de informare si avertizare referitoare la interdictiile aplicate pe teritoriul ariei protejate, respectiv de interzicere a parasirii potecii de vizitare si a potecilor de acces catre traseele de catarat. De altfel, aceste din urma poteci, care sunt destul de periculoase si greu accesibile, sunt, de asemenea, foarte atractive pentru turisti, in special pentru cei neexperimentati, motiv pentru care salvamontistii clujeni au vegheat la respectarea cu strictete a acestei interdictii.

Ne bucuram ca atat de multi turisti au ales sa petreaca cateva ore de liniste intr-unul dintre cele mai frumoase obiective naturale ale judetului Cluj. Cheile Turzii a fost si de aceasta data o destinatie extrem de sigura, nefiind raportat niciun caz de accidentare! E important, totusi, de subliniat faptul ca, in astfel de perioade aglomerate, trebuie respectat cu strictete  regulamentul ariei protejate, pentru a evita poluarea zonei cu deseuri, alterarea peisajului sau chiar accidentari cauzate de aventurari nepermise”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

De asemenea, in urma unei mobilizari fara precedent inainte de debutul minivacantei, salvatorii montani clujeni au reusit sa reaccesibilizeze traseul de escalada via-ferrata care este extrem de solicitat in aceasta perioada.

Cu acest prilej, Salvamont Cluj atrage atentia celor care doresc sa parcurga traseul de via-ferrata asupra faptului ca au nevoie de un echipament special si de un ghid avizat, cu cunostinte necesare si experienta montana!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *