AICPA & CIMA semneaza acord de colaborare cu CECCAR

AICPA & CIMA, impreuna Association of International Certified Professional Accountants, au semnat un acord de colaborare cu Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR). Scopul este de a oferi profesionistilor din domeniul financiar-contabil din Romania abilitatile si mentalitatea de care au nevoie pentru a conduce performanta in afaceri, pentru a ghida luarea deciziilor strategice si pentru a construi cariere de succes.

Acest parteneriat este primul de acest gen intre AICPA & CIMA si CECCAR. El subliniaza cererea tot mai mare de profesionisti din domeniul financiar-contabil, cu un set extins de competente, care include gandirea strategica, parteneriatele de afaceri si competentele digitale. Prin intermediul acordului, membrii CECCAR vor fi eligibili pentru a accesa oferta AICPA & CIMA Continuing Professional Development (CPD). In lunile urmatoare, cele doua organizatii vor explora oportunitati de a lucra mai strans in domenii precum leadership si evenimente.

Declaratii AICPA & CIMA si CECCAR

Robert-Aurelian Sova, vicepresedinte CECCAR, a declarat: “CECCAR este cea mai mare organizatie profesionala de contabili din Europa de Sud-Est. Cu o istorie de peste 100 de ani, ne valorificam traditiile si experienta pentru a ne pregati si a ne adapta pentru viitor. Astazi, distrugerea creativa si transformarea digitala afecteaza intreprinderile si economia ca un tsunami. Ca facilitatori de afaceri, contabilii sunt parte a solutiei. In acest context, CECCAR si AICPA & CIMA, intr-o cooperare reciproc avantajoasa, pot transforma lumea contabila intr-un loc mai inteligent si mai eficient pentru clienti si companii”.

Jakub Bejnarowicz, Director Regional pentru Europa in cadrul AICPA & CIMA, impreuna Association of International Certified Professional Accountants, a declarat: “Sunt incantat ca ne consolidam relatia cu CECCAR prin intermediul acestui nou acord. Acesta este un parteneriat istoric pentru dezvoltarea viitorului finantelor in Romania si marcheaza un reper important in avansarea operatiunilor AICPA & CIMA in Europa. Cred ca aceasta colaborare va juca un rol-cheie in cresterea recunoasterii certificarii in contabilitatea manageriala in Romania si va oferi actualilor si viitorilor profesionisti din domeniul contabilitatii si afacerilor o oportunitate unica de a-si consolida competentele si de a le spori capacitatea de insertie profesionala”.

Natalya Vovchuk, Sef al diviziei Europei de Sud-Est, AICPA & CIMA, impreuna Association of International Certified Professional Accountants,  a adaugat: “De-a lungul istoriei sale, CECCAR a investit semnificativ in dezvoltarea educatiei profesionale in Romania. As dori sa multumesc CECCAR, in special vicepresedintelui CECCAR, Robert-Aurelian Sova, pentru sprijinirea initiativelor AICPA si CIMA din tara in ultimii doi ani. Acest acord de colaborare, care acopera domenii precum schimbul de cunostinte si dezvoltarea profesionala continua, ne ofera o cale mai formalizata de a construi o profesie infloritoare in domeniul contabilitatii si finantelor in Romania”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *