Alexandru Cordos: “PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberala”

Organizatia PSD Cluj acuza PNL ca recruteaza masiv primari si consilieri locali social-democrati. Pesedistii spun ca un asemenea nivel de traseism politic nu s-a mai vazut niciodata la Cluj, de cand exista democratie.

Asistam la o transhumanta incredibila: liberalii transfera ca la fotbal zeci de primari si sute de consilieri de la toate partidele in partidul lor. Au mai existat astfel de fenomene si in trecut, dar niciodata la o asemenea scara, PNL a ridicat traseismul politic la rang de valoare liberala”, declara Alexandru Cordos, presedinte interimar al PSD Cluj.

Birou Politic National al PNL decisese inca de anul trecut sa nu primeasca in partid nici un membru PSD.

Liderii PNL au sustinut, in perioada 2016-2019, inainte de a ajunge la putere, ca nu vor tolera astfel de practici, ca usile partidului vor fi inchise pentru membrii PSD. De altfel, liberalii au atacat dur in ultimii ani alesii locali social-democrati, acuzandu-i de coruptie si incompetenta, promitand mereu ca vor fi inlocuiti cu oameni noi, curati si priceputi. Dupa venirea la guvernare, PNL si-a dat seama ca are nevoie de acesti oameni, ca nu sunt rai deloc si ar putea fi convertiti cu usurinta la liberalism. Iar carnetul de membru al PNL sterge automat orice suspiciune de coruptie sau incompetenta.

Ce spuneau anterior sefii PNL despre traseism

Ferecati usile PNL pentru orice ales local PSD. Nu aveti ce sa vorbiti cu ei, zdrobiti-i in alegeri, nu-i aduceti in casa!” spunea Rares Bogdan in 2019, dupa ce tocmai fusese ales prim-vicepresedinte al PNL.

PNL a inchis usile. In partid nu mai e loc pentru nimeni care a girat acest regim profund nociv pentru Romania”, zicea presedintele PNL, Ludovic Orban, in vara anului trecut. De altfel, a fost emisa si o decizie a Biroului Politic National in acest sens, care cerea filialelor sa nu primeasca membri PSD.

Tot traseism se numeste. Mai mult nu pot sa va spun eu, fiindca nu am fost deloc implicat in aceasta chestiune. V-as ruga sa puneti intrebarea la cei care au facut mutarea si la cei care au acceptat-o”, a raspuns Klaus Iohannis unei intrebari privind trecerea la PNL a unor parlamentari social-democraţi, in iarna anului trecut.

Pozitia lui Alexandru Cordos fata de racolari

PNL isi pierde orice credibilitate in fata electoratului prin actiunile de acum, afirma reprezentantii PSD Cluj. Liberalii au ajuns la guvernare in urma unui val masiv de simpatie, generat de promisiunea unei reforme politice profunde. Principalele reprosuri facute PSD dupa alegerile din 2016 au fost legate de oportunism, inconsecventa si toleranta pentru persoane patate. PNL face exact aceste lucruri acum, pe repede-inainte, dorind parca sa bata un record.

Sigur ca ma intristeaza alegerea facuta de unii dintre fostii nostri colegi, care au decis sa abandoneze partidul nostru, in favoarea acestui ghiveci de personaje aduse de peste tot, care este acum PNL. Exista situatii de-a dreptul tragicomice, unde filiale intregi au trecut de la alte partide la PNL, iar unii dintre vechii penelisti au demisionat, nemultumiti de aceasta noua politica de cadre a conducerii. Pe mine nu ma surprinde ce se intampla, dar sunt convins ca pe multi oameni onesti care intentionau sa le acorde votul ii surprinde, iar rezultatele se vor vedea la alegeri”, a subliniat liderul PSD Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *