Andrea Bocelli a dat recital ieri la Cluj

Cel mai iubit tenor al lumii, Andrea Bocelli, a concertat, duminica, pe Cluj Arena, in fata a peste 10.000 de clujeni. Cel mai impresionant moment al serii a fost duetul cu Gheorghe Zamfir. Concertul impresionant a fost deschis, in jurul orei 20.30, de Orchestra si Corul Operei Nationale din Cluj-Napoca, avand o componenta de peste 70 de instrumentisti si 60 de coristi. La scurt timp, pe scena a urcat, in aplauzele publicului, si tenorul Andrea Bocelli care a emotionat audienta cu interpretari ale unor arii de opera cunoscute – Carmen, Traviata, Nabucco, etc. Acestuia i s-a alaturat si Elisa Balbo, protagonista unor opere celebre de Verdi si Puccini, ce a cantat in gale prestigioase de opera, pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de dirijori celebri, printre care si Riccardo Muti.

Printre invitatii tenorului italian s-a numarat si Andrea Griminelli, unul dintre cei mai mari flautisti ai momentului. In anul 1989, acesta a castigat premiul Grammy pentru albumul „Live in Modena, Piazza Grande”. A avut numeroase colaborari cu artisti de renume precum: Pretre, Giulini, Mehta, Norrington, Krivine, Bashmet, Luisada, Sutherland, Bonynge, Rampal, Rojdestvenski, Levine, Lu-Ja, Ughi, Sado si Semkov, Andrea Bocelli, Elton John, James Taylor, Sting, Branford Marsalis si Ian Anderson de la Jethro Tull.

Cel mai emotionat moment al serii a fost insa duetul cu „Regele Naiului”, Gheorghe Zamfir.  Pisele „Ave Maria”, „Aranjuez”, si celebra „The lonely shepherd” au ridicat publicul in picioare. Zamfir este singurul artist european care a castigat doua discuri de aur in SUA si singurul artist roman care a primit discul de aur in Ungaria.

Un alt moment asteptat cu sufletul la gura de publicul clujean a fost duetul cu o alta mare voce a Italiei: Alessandro Safina. Acesta s-a intors la Cluj-Napoca dupa un concert sustinut sustinut in toamna anului trecut la Sala Polivalenta. Cei doi au interepretat melodia „O sole mio”,  un binecunoscut cantec napolitan, scris in 1898, pe versurile lui Giovanni Capurro.

Concertul de la Cluj-Napoca a inclus si un moment artistic de dans, coregrafia fiind semanta de Mihai Petre. Echipa de dansatori a fost formata din Paolo Campigotto si Alina Petre, care au adunat in palmares numeroase premii, fiind multipli campioni ai Romaniei la diverse competitii, insa si cu premii importante la campionate de talie internationala.

In ultima parte a concertului, tenorul a prezentat publicului roman cantece noi de pe ultimele albume ale sale: „Cinema” si „Romanza – A 20-a Editie Aniversara”, alaturi de Ilaria Della Bidia. Intr-o cariera de aproape 15 ani, artista a reusuit sa puna in scena peste 2.000 de concerte in Italia si in toata lumea, avand colaborari cu artisti celebri, actori si dansatori. Trei bisuri au incheiat show-ul Andrea Bocelli de la Cluj-Napoca si un sincer „Thank you!” rostit de tenor.

Artistul cu peste 80 milioane albume vandute (13 albume de studio, 2 compilatii si 8 albume de opera), cu o stea primita pe Aleea Celebritatilor de la Hollywood, Andreea Bocelli este unul dintre tenorii cei mai puternici din acest mileniu.

A lansat de-a lungul anilor multe single-uri de succes si duet-uri cu artisti faimosi ca: Celine Dion, Giorgia, Marta Sánchez, Sarah Brightman, Judy Weiss, Helene Segara, Helena Hellwig, Christina Aguilera, Marco Borsato, Mary J. Blige, Gianna Nannini, Laura Pausini; artistul este unul dintre putinii artisti care a avut onorarea sa cante pentru trei presedinti ai Statelor Unite ale Americii, familii regale din toata lumea si chiar pentru Papa Ioan Paul al Doilea. A sustinut numeroase concerte in toata lumea, de la teatrele mici in aer liber din Italia, in care a cantat opera clasica, la cele 220 concerte din Germania in 1997. Aclamat de la Centrul J.F.K., Washington D.C la Londra, Arena O2, Andrea Bocelli lanseaza in 2015 turul pentru promovarea ultimului sau album, „Cinema”, un proiect imens in toata lumea, cu o viziune remarcabila, o acoperire media fara precedent si un numar colosal de concerte – de la Jakarta, Seoul, Tokyo la Bratislava, Budapesta si Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *