Armata rusa a efectuat exercitii militare in Transnistria

Aproximativ 400 de militari apartinand de armata rusa au efectuat, miercuri, exercitii cu munitie reala in regiunea separatista moldoveana Transnistria, anunta Comandamentul districtului vestic al armatei ruse.

„Militarii au simulat respingerea unui atac din partea unor grupuri subversive”, a declarat miercuri colonelul Oleg Kocetkov, purtatorul de cuvant al Comandamentului districtului vestic al armatei ruse. Colonelul Kocetkov a precizat ca viitoarea rotatie a militarilor care fac parte din contingentul rus stationat in Transnistria va avea loc in luna octombrie.

In ultimele luni, trupele ruse din regiunea separatista moldoveana Transnistria au efectuat numeroase exercitii militare. Acestea vin in contextul tensiunilor dintre Occident si Rusia aparute din cauza crizei din Ucraina. Contingentul militar ce tine de armata rusa, stationat in Transnistria, si care are misiunea de mentinere a pacii, numara in jur de 2.000 de militari, cu dotarea tehnica si militara corespunzatoare, inclusiv tancuri si vehicule blindate.

Sursa foto: RIA Novosti / Vitaliy Ankov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *