Paszkany, suspectat de delapidarea banilor UEFA

Actionarul majoritar al clubului de fotbal CFR Cluj, Arpad Paszkany, si presedintele clubului, Iuliu Mureşan, sunt urmariti penal de DIICOT. Evaziune fiscala si depalidarea sumei de circa 10 milioane de euro, primita de club drept bonus de la UEFA, acestea sunt principalele acuzaţii ale DIICOT impotriva conducerii SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj a inceput urmarirea penala impotriva lui Paszkany Arpad – Zoltan (actionar majoritar la Clubul CFR 1907 Cluj) si Muresan Iuliu-Paul (presedinte al Clubului CFR 1907 Cluj) pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, delapidare cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani in forma continuata. Fata de cei doi inculpati, procurorii DIICOT Cluj au dispus masura controlului judiciar, pe o perioada de 60 de zile.

Paszkany si-a insusit 10 milioane de euro

“S-a retinut ca in perioada 2008 – 2013, persoane din cadrul societatii comerciale care detin clubul de fotbal CFR CLUJ 1907, cu atributii de gestiune sau administrare a sumelor clubului, si-au insusit suma totala de aproximativ 10 milioane euro din patrimoniul SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA”, se arată în comunicatul DIICOT. Inculpatul Mureşan Iuliu – Paul a avut calitatea de administrator al clubului, iar faptele retinute in sarcina acestuia au avut ca principal beneficiar pe inculpatul Paszkany Arpad – Zoltan, spun procurorii. Activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre Paszkany Arpad – Zoltan, arata DIICOT. De asemenea, se arata ca “firmele off-shore au fost folosite pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte”.

Paszkany a luat bonusul de la Champions League

“Faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA. Totodata, s-a retinut ca membrii grupului au evidentiat in actele contabile ale SC SPORTIVA FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ SA cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni reale ori au evidentiat operatiuni fictive, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale privind suma totala de aproximativ 10 milioane de euro”, mai sustin procurorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *