Ateliere de tehnologie dedicate Saptamanii Europene a Programarii

Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – ANBPR, cu implicarea Bibliotecii Nationale a Romaniei, a Bibliotecii Judetene „Octavian Goga” Cluj si a Bibliotecii Judetene „Panait Istrati” Braila, cu sprijinul ECDL ROMANIA, va derula, in perioada 08-11 octombrie 2018, proiectul cu titlul „Focus on 3D Printing – New techs learning activities in libraries”, finantat de Google, in cadrul competitiei “Google’s Europe Code Week Grants”.

Aceasta initiativa educationala si de constientizare a avantajelor noilor tehnologii apartine asociatiei bibliotecarilor. Ea vizeaza prezentarea notiunilor de modelare si imprimare 3D unei audiente formate din 500 de copii si tineri cu varste cuprinse intre 5 si 18 ani, ce vor participa la ateliere de tehnologie gazduite de bibliotecile din Bucuresti, Cluj si Braila.

In cadrul proiectului, se vor organiza 4 ateliere interactive de modelare & imprimare 3D, prin intermediul carora copiii si tinerii isi vor dezvolta imaginatia si creativitatea si vor dobandi notiuni fundamentale privind modelarea si imprimarea 3D, pentru a avea o intelegere mai buna privind utilitatea si avantajele acestor noi tehnici digitale.

Atelierele se vor desfasura dupa cum urmeaza:

– Biblioteca Judeteana „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobantilor nr. 104, Cluj-Napoca)

08.10.2018, orele 14.00-17.00

– Biblioteca Nationala a Romaniei (Bd. Unirii nr. 22, Sector 3, Bucuresti)

09.10.2018, orele 14.00-17.00

10.10.2018, orele 14.00-17.00

– Biblioteca Judeteana „Panait Istrati” Braila (Piata Poligon nr. 4, Braila, judetul Braila)

11.10.2018, orele 14.00-17.00

Accesul este liber in limita locurilor disponibile si se face pe baza de inscriere, prin completarea unui formular de participare, care va fi disponibil pe website-ul Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania – www.anbpr.org.ro.

Prin acest demers, ANBPR, ECDL ROMANIA si bibliotecile participante contribuie la familiarizarea copiilor si tinerilor cu domeniul modelarii si imprimarii 3D si asigura premisele pentru o educatie de calitate adaptata evolutiei noilor tehnologii si cerintelor privind competentele transversale specifice pietei unice digitale.

Despre Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania

ANBPR este cea mai reprezentativa organizatie profesionala a bibliotecarilor din bibliotecile publice. Ratiunea de a fi a acestei organizatii este aceea de a coagula, intr-o forma de asociere pe plan national, asteptarile, nevoile si interesele celor care, prin profesie, preocupari si atributii sustin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei si a stiintelor informarii si documentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *