Austria refuza cota UE de refugiati

Austria nu vrea sa participe la sistemul de distribuire de refugiati in cote propus de Uniunea Europeana, a declarat ministrul austriac al Apararii, Hans Peter Doskozil, intr-un interviu acordat cotidianului „Österreich“.

In contextul in care luni va avea loc la Bruxelles summitul UE-Turcia, axat pe problema migratiei, declaratia ministrului austriac al Apararii are toate sansele sa ingreuneze discutiile privind solutionarea crizei refugiatilor.

„Noi avem deja partea leului. Numai anul acesta primim 37.500 de solicitanti de azil. Acum este si randul altora. De ce ar trebui Austria sa ia refugiati din Grecia? Acest lucru ar transmite un semnal gresit“, a afirmat Hans Peter Doskozil.

Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitari de azil in cursul anului in 2015. Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a pledat in mai multe randuri pentru solidaritatea tarilor central si est-europene membre UE in primirea refugiatilor, avertizand cu reducerea fondurilor statele care nu accepta extracomunitari conform sistemului de distribuire, aminteste Mediafax.

Consiliul Uniunii Europene a stabilit, in septembrie 2015, sa distribuie pe baza de cote obligatorii 160.000 de refugiati extracomunitari ajunsi in spatiul UE.

Polonia a votat in favoarea sistemului. Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au votat, in Consiliul UE pentru Justitie si Afaceri Interne, impotriva sistemului de relocare a imigrantilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobata. Dupa atentatele comise la Paris in noiembrie 2015, Polonia a semnalat ca nu va mai primi imigranti extracomunitari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *