Bani de la guvern pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale din judet

Au venit bani de la guvern, necesari pentru inlaturarea efectelor calamitatilor naturale din judet. Interventiile vor fi realizate in special in ceea ce priveste drumurile judetene.

Urmare a calamitatilor naturale produse in perioada 18 mai – 30 iunie anul curent si care au afectat inclusiv infrastructura judetului nostru sunt necesare interventii. Consiliul Judetean Cluj a solicitat Guvernului Romaniei suma de 734.400 lei pentru judet. Suma este pentru realizarea de interventii in regim de prima urgenta. Cu acesti bani, va avea loc aducerea la starea lor initiala a nu mai putin de opt sectoare de drumuri judetene.

Aceste drumuri judetene sunt: DJ 107P Somesul Rece-Tarnita-Marisel, DJ 107R Filea-Sacel, DJ 103G Sandulesti-Cheile Turzii, DJ 161G Chiris-Sucutard, DJ 161C Corneni, DJ 103H Bologa-Sacuieu, DJ 107T Marisel-Maguri-Racatau si DJ 107N Gura Rasca-Plopi.

De asemenea, au fost solicitate fonduri guvernamentale si pentru desfundarea unor podete. Este vorba despre cele opt podete aflate de-a lungul drumului judetean DJ 109C Chiris-Sucutard.

Aceasta solicitare a fost promovata in data de 10 iulie 2018 prin intermediul unui proiect de Hotarare de Guvern. Proiectul a avut la baza evaluarea pagubelor transmisa de Consiliul Judetean Cluj comisiilor de specialitate insarcinate cu validarea acestor evaluari. Guvernul Romaniei a aprobat proiectul si a alocat din Fondul de interventie suma solicitata, in regim de maxima urgenta.

Banii incuviintati sunt destinati lucrarilor de refacere si de reabilitare a infrastructurii rutiere distruse de calamitatile naturale. Lucrarile vor servi la asigurarea fluiditatii cailor de acces in zonele afectate, respectiv pentru prevenirea izolarii respectivelor comunitati locale. Lucrarile vor incepe in cel mai scurt timp posibil.

De unde provin distrugerile

Mentionam faptul ca in perioada vizata, judetul Cluj a fost afectat de precipitatii sub forma de ploi torentiale. Acestea au fost foarte bogate cantitativ, in special in zona de munte, dar si in celelalte zone din judet. Ele au determinat pagube majore insemnate la nivelul infrastructurii de transport. Avand in vedere ca aceste fenomene meteo si hidro s-au desfasurat intr-un timp redus si in mod repetat, echipa de specialisti din cadrul Consiliului Judetean Cluj s-a deplasat de mai multe ori pe drumurile judetene afectate pentru o evaluare/reevaluare cat mai fidela a pagubelor produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *