Bani pentru localitati din Cluj afectate de inundatii

Guvernul a aprobat acordarea a 201,423 de milioane de lei pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale care a fost afectata de precipitatiile din perioada mai – iunie 2016, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului intr-un briefing la Palatul Victoria.
„S-a aprobat in sedinta de astazi acordarea a 201,423 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrari de refacere a infrastructurii locale afectate de precipitatiile din perioada mai – iunie 2016. Este vorba de 26 de judete care fac obiectul acestui ajutor de urgenta. Este un efort considerabil al Guvernului, pentru a aduna acesti bani, e o suma consistenta”, a spus Iolu.
Purtatorul de cuvant al Guvernului a precizat ca aceasta este o prima faza a ajutorului, Executivul urmand sa analizeze in continuare solicitarile pentru pagubele de dupa inundatii.
„Este doar o prima faza a ajutorului. Pe masura ce autoritatile locale solicita, Guvernul va evalua in continuare solicitarile pentru pagubele de dupa inundatii. (…) Pagubele au fost estimate in baza evaluarilor facute de autoritatile administratiei publice locale, inspectoratele pentru situatii de urgenta si de catre Institutiile Prefectului. De asemenea, se adauga beneficii si alte ajutoare de urgenta pe care le da Ministerul Muncii catre familiile lovite de intemperii”, a precizat Iolu. El a mentionat ca in acest sens a fost suplimentat fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului.
„S-a suplimentat cu suma de 201,423 de milioane de lei fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului din fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului prevazut in bugetul de stat pe 2016”, a explicat Iolu. Acesta a spus ca in cazul anumitor judete se fac reevaluari in privinta sumelor solicitate.
Reamintim ca sute de gospodarii din judetul Cluj au fost inundate in urma ploilor torentiale din weekendul trecut. Am avut cel putin doua cazuri in ultima luna cand o barca era mai utila decat o masina si pe strazile din Cluj-Napoca. Ploile torentiale au transformat mai multe zone ale orasului intr-un imens lac. Sub poduri, dar si pe strazi care pareau plane apa a baltit si i-a pus pe locuitori intr-o postura delicata. Din pacate, specialistii spun ca nu exista solutii pentru evacuarea apei la ploi torentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *