Batalia pledoariilor pentru lectura

Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” Cluj, institutie de cultura aflata sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, organizeaza in zilele de 9, respectiv 23 noiembrie 2018, etapa finala la nivel judetean a Concursului National de Lectura “Batalia Cartilor”, editia a V-a, care are ca principal scop mentinerea cartii si lecturii in atentia tinerelor generatii.

Organizat pe doua categorii de varsta: copii (11-13 ani) si adolescenti (14-18 ani), editia din acest an a concursului a oferit participantilor posibilitatea lecturarii in limbile romana si engleza. In perioada aprilie – octombrie 2018 acestia au citit o lista de 10 titluri selectate de organizatori si au intocmit fise de lectura pentru fiecare dintre ele. Cei care au respectat toate cerintele concursului se vor intalni in etapa finala, care va cuprinde dezbaterea Convinge-ma sa citesc!, in cadrul careia fiecare finalist va sustine cartea preferata si va raspunde la intrebarile juriului si ale celorlalti participanti.

Astfel, in data de 9 noiembrie 2018, in intervalul orar 16.00-17.00 in preambulul concursului, vor fi aplaudati pe covorul rosu toti cei care vin la biblioteca in cadrul evenimentului Gala cititorilor, organizat de Cartile pe fata. De la ora 17.00 va avea loc finala concursului “Batalia Cartilor” pentru grupa de varsta 14-18 ani. In 23 noiembrie 2018, tot de la aceeasi ora, va avea loc etapa finala a competitiei pentru grupa 11-13 ani. Ambele evenimente sunt la sediul central al Bibliotecii Judetene “Octavian Goga”, Calea Dorobantilor nr. 104.

Toti finalistii vor primi diplome si premii in carti. Cei mai convingatori vor fi desemnati Cititorii anului 2018 pentru fiecare categorie de varsta. Prin votul finalistilor care au acordat fiecarei carti citite puncte in Carnetul de lectura, va fi desemnata Cartea anului 2018.

Parteneri: Asociatia Nationala a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, Filiala Cluj, Editura Scoala Ardeleana si Cartile pe fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *