Blacksalt – concert de jazz Lucian Ban si Abraham Burton

Pianistul newyorkez de origine romana Lucian Ban revine pe scena Teatrului Maghiar cu un proiect in premiera absoluta: duetul BLACKSALT sustinut alaturi de „unul dintre cei mai mari saxofonisti ai timpului nostru” (Todd Barkan, curator Lincoln Center NYC), americanul Abraham Burton. Concertul de jazz va avea loc marti, 29 mai, ora 20:30, in Sala Studio. Bilete la concert pot fi cumparate de la casa de bilete a teatrului sau online de pe site-ul www.biletmaster.ro.

Un duet unic ce amesteca jazz-ul si improvizatia cu influente de muzica traditionala din Transilvania si Belize intr-un concept si sound cu totul originale.  Parteneriatul dintre cei doi muzicieni a inceput in 2006, la New York, in clubul de jazz Kavehazsi. De atunci, cei doi jazzmani au sustinut sute de concerte pe ambele parti ale Atlanticului, atat in duet cat si cu quartetul All Stars ELEVATION.

Au editat impreuna doua albume pentru prestigioasa casa de discuri Sunnyside Records din NYC, productii ce s-au bucurat de acolade extraordinare in presa internationala. In 2016, la albumul lor Songs from Afar, invitatul special a fost cantaretul transilvan de muzica traditionala, Gavril Tarmure.

Unul dintre cei mai cunoscuti muzicieni romani de jazz, pianistul Lucian Ban, si-a castigat renumele pe scena newyorkeza gratie unei serii de proiecte si albume de prima mana, sound-ul pianului sau aducandu-i din partea criticilor comparatii cu Vladimir Horrowitz si McCoy Tyner, Ban fiind considerat de criticul Bruce Lee Gallanter @ Downtown Music drept: „unul din cei mai buni pianisti care s-au mutat la New York in ultima decada”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *