Boc se ascunde dupa deget si in privinta tezei de doctorat

Emanuel Ungureanu, recunoscut pentru probitate, a dezvaluit ca teza de doctorat a lui Boc nu se gaseste la BCU. Potrivit Regulamentului de doctorat al Universitatii Babes-Bolyai, un exemplar al oricarei teze de doctorat se depune si se pastreaza la Biblioteca Centrala Universitara (BCU). Acolo poate fi studiat de oricine, avand un caracter public.

In continuarea observatiei sale referitoare la absenta ciudata a tezei din arhiva BCU, deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu a oferit o recompensa de 500 de euro celui care gaseste lucrarea de doctorat a primarului Clujului, Emil Boc. “Emil Boc este lector universitar la UBB si trebuie sa fie un model pentru studenti. Am vazut ca domnul Boc ii da lectii de moralitate lui Florin Roman, colegul sau de partid. In contextul actual, nu ar fi rau ca domnia sa sa se prezinte ca fiind un model de transparenta, sa isi publice pe Facebook lucrarea de doctorat ca sa arate cum ar trebui sa arate o lucrare stiintifica etalon. Vrem sa vedem de la domnul Boc cum ar trebui sa fie redactata o lucrare de doctorat dupa toate exigentele stiintifice”, a spus Emanuel Ungureanu.

Prin urmare, Emanuel Ungureanu i-a adresat lui Boc o provocare. In astfel de situatii, fie ridici manusa, fie taci. Ca de fiecare data, Boc nu a facut nici una, nici alta. S-a plasat la mijloc, conform obiceiului. S-a oprit la un pas de a ne mai bombarda cu pilde ridicole (“sa stam cu picioarele in apa rece”).

Boc nu a trimis teza de doctorat, ci doar copertile acesteia…

Astfel, Emil Boc a trimis ziarului Libertatea copertile lucrarii sale de doctorat. Aceasta ar fi fost publicata in 2000 la Editura Presa Universitara Clujeana. Teza acestuia are titlul “Separatia puterilor in stat – ideal si realitate” si ar fi fost sustinuta public la Facultatea de Istorie-Filosofie in 1 aprilie 2000, conducator de doctorat fiind Kallos Nicolae.

Atitudinea evaziva a lui Boc ridica semne de intrebare

Boc nu a explicat absenta tezei de la BCU si nici nu a prezentat-o publicului. A trimis doar copertile (?!). Evident, copertile nu ajuta la nimic. Intrebarea nu este daca teza a existat sau nu, fiindca intotdeauna exista macar un simulacru. Intrebarea legitima se pune asupra continutului tezei si verificarii acestuia. Ungureanu a deschis calea spre intrebarea cea mai actuala in societatea noastra.

Societatea civila este obligata sa continue pe acest fagas si sa lamureasca daca e plagiat. Adica daca Boc e un impostor academic sau nu. El se fereste din rasputeri de o astfel de analiza pe text. Daca nu avea nimic de ascuns, trimitea lucrarea, nu copertile sale. Este concluzia logica pe care o impun ezitarile si diversiunile primarului. Iar verificarile nu trebuie sa se opreasca aici. Boc incaseaza un salariu de conferentiar, posibil fara vreo activitate vizibila. Daca prezenta sa in universitate este falsificata? Daca UBB il plateste de complezenta? Exista no-show jobs la Universitatea Babes-Bolyai? Dar pentru inceput trebuie sa stabilim daca a plagiat sau nu Boc lucrarea sa de doctorat. Tocmai de aceea, demersul deputatului Ungureanu este oportun si binevenit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *