Castigatorii 2017 ai festivalului de scurt metraje de la Cluj

Un numar de 158 de scurt metraje au rulat in cadrul Festivalului International de Film de Scurt Metraj (ClujShorts) 2017, iar 52 de filme au intrat in competitia oficiala.

Gala de Premiere a avut loc in 8 aprilie, la ora 19.00, si a fost gazduita de cunoscutul actor si stand-up comedian Dragos Pop, la Cinematograful Victoria. Iari, 9 aprilie, de la orele 13.00 si 15.00, publicul a putut revedea scurt metrajele castigatoare ClujShorts 2017.

Trofeul Cluj Shorts

Frail/Puppenspiel/Teatru de Papusi (Switzerland, Drama). Cel mai bun dintre scurt metraje, a primit premiul pentru modul complex in care abordeaza tema pierderii si a lipsei, utilizand un scenariu impecabil, cu accente horror, o compozitie imagistica de mare finete si un sound design subtil.

Premiul Pentru Regie

The Plumber/Le Plombier/Instalatorul (Belgium, Comedy). Pentru modul in care regizorul a transpus in practica un scenariu amuzant, punand in valoare capacitatile expresive ale actorilor si competentele specifice ale membrilor echipei de filmare.

Premiul Pentru Montaj

Backstory/In spatele povestii (Germany, Drama). Pentru modul ingenios in care artificiile de montaj compun o poveste de mare impact psihologic si chiar filozofic.

Premiul Pentru Scenariu

Count Us In/Cuenta Con Nosotros/Conteaza pe noi (Spain, Comedy). Dialogul savuros, rasturnarile de situatie, umorul dezlantuit, toate justifica acordarea acestui premiu.

Premiul Pentru Imagine

Blight/ Samanta raului (Ireland, Horror). Pentru atenta compozitie a cadrelor, dozarea nuantata a luminilor, rafinamentul pictural al cromaticii, dar si pentru modul in care lucrul cu imaginea se pliaza pe strategiile narative specifice genului horror.

Premiul Pentru Sunet

The Breed/Rasa (Spain, Drama). Pentru modul in care sunetul devine un personaj in toata puterea cuvantului in acest film profund emotionant.

Premiul Pentru Cel Mai Bun Film Romanesc

4 ½ Senses / 4 ½ Simturi (Romania, Drama). Pentru maiestria deosebita si umanitatea vibranta cu care spune povestea unui om mai puternic decat propria infirmitate; pentru calitatea deosebita a jocului actoricesc.

Premiul Pentru Cea Mai Buna Animatie

The Orchestra/ Orchestra (Australia). Pentru modul in care sunetul sustine si determina dinamica figurilor animate, pentru calitatea grafica si ingeniozitatea ideilor.

Premiul Pentru Pentru Cel Mai Bun Documentar

Nobody Dies Here/Ici, Personne Ne Meurt/Nimeni nu moare aici (France). Autenticitatea, dimensiunea umana si actualitatea problematicii fac din acest film cel mai bun documentar din festival.

Premiul Pentru Cea Mai Buna Drama

Camping with Ada/Campingliv/Camping cu Ada (Norway). Pentru felul direct in care abordeaza probleme delicate si extrem de prezente in societatea contemporana: imigratia, prostitutia, raporturile sociale si raporturile de putere.

Premiul Pentru Cea Mai Buna Comedie

The Wedding Patrol/ Die Hochzeitspolizei/Politia casatoriilor (Germany). Pentru ca trateaza cu deosebita inteligenta comica chestiunea serioasa a identitatii sexuale si a conventiilor sociale.

Premiul Asociatiei Persona

Farewell/Ramas bun (France, Animation).

Premiul Juriului

George/George (France, Drama). Un film care, in doar sase minute, s-a dovedit ingrozitor de bine construit, de eficient, de original; unei scurte capodopere sui generis.

Cel Mai Bun Film Studentesc

The Drunkard’s Walk/El Andar Del Borracho/ Mersul betivului (Spain, Comedy). Pentru maturitatea constructiei si siguranta cu care duce la bun sfarsit un proiect deosebit de complicat din punct de vedere narativ si filmic.

Premiul Pentru Interpretare

Semele/ Semele (Cyprus, Drama). Pentru relatia delicata care se creeaza intre cele doua personaje si pentru claritatea jocului actoricesc.

Premiul publicului

Balcony/Balconul (United Kingdom, Drama).

Premiul Presei

Einstein-Rosen/Einstein-Rosen (Spain, Comedy); Backstory/In spatele povestii (Germany, Drama).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *