Castigatorii Festivalului National de Poezie “Octavian Goga”

Duminica, la sediul Muzeului Memorial “Octavian Goga” din Ciucea, a avut loc cea de-a XXXIV-a editie a Festivalului National de Poezie “Octavian Goga”.

Editía din acest an a fost dedicata celebrarii Centenarului Marii Uniri si omagierii scriitorului Octavian Goga, care si-a dedicat viata si creatia literara apararii drepturilor romanilor din Transilvania si a militat activ in favoarea intrarii Romaniei in Primul Razboi Mondial alaturi de puterile Antantei, a eliberarii provinciilor romanesti aflate sub ocupatie straina si a desavarsirii unitatii statale.

Manifestarea culturala a fost organizata de Muzeul Memorial “Octavian Goga”, in colaborare cu Directia Judeteana Pentru Cultura Cluj, Uniunea Scriitorilor – Filiala Cluj si Scoala Populara de Arte “Tudor Jarda” Cluj.

Programul a debutat cu premierea castigatorilor editiei din acest an a Concursului National de Poezie “Octavian Goga”, prin acordarea de premii de catre Muzeul Memorial “Octavian Goga” constand in publicatii si obiecte promotionale ale muzeului. Victor Cublesan, Director al Directiei Judetene pentru Cultura si presedinte al Juriului Concursului National de Poezie “Octavian Goga”, editia 2018, a facut o scurta prezentare a concursului si a criteriilor de deliberare asupra textelor primate, urmata de alocutiuni sustinute de Constantin Marutoiu si Ioan – Pavel Azap.

Premiile Festivalului National O. Goga

La editia din acest an au participat 39 de concurenti din 9 judete si s-au acordat urmatoarele premii si mentiuni:

Premiile pentru poezie “Octavian Goga”: Ionela Cacuci; Sorin Valentin Chiperi; Dan Florea; Gabriel Nicolae Mihaila; Filip Orzan.

Mentiunile pentru poezie “Octavian Goga”: Iris Roberta Kiraly; Adriana Lacatus; Sfarlea Monica Elena; Luminita Zaharia.

Festivitatea a fost urmata de un program artistic dedicat celebrarii Centenarului, realizat de Scoala Populara de Arte.

Editia din acest an a Festivalului National de Poezie “Octavian Goga” s-a incheiat cu vernisarea expozitiei “Eroii nostri”. Ea a cuprins lucrari de arta plastica si documente, inchinata memoriei inaintasilor care au luptat in Primul Razboi Mondial si celor care au participat la infaptuirea Marii Uniri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *