Cazul Razvan Vasilas: nu exista profesia de “medic estetician”

Saptamana care se incheie a fost marcata de cazul Razvan Vasilas, presupusul medic estetician fals. Politistii Serviciului de Investigatii Criminale si Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice i-au facut perchezitie. A fost urmarit chiar cu Directia de Operatiuni Speciale. Este acuzat intr-un dosar penal de inselaciune si exercitarea fara drept a unei profesii.

In limbajul de lemn obisnuit, aflam ca, in urma cercetarilor, politistii au stabilit ca un barbat in varsta de 34 de ani, din Cluj-Napoca, s-ar fi promovat in mediul online sub falsa calitate de medic si ar fi efectuat activitati medicale estetice la respectiva locatie, fara a detine atestatele legale, cu sprijinul unui alt barbat, in varsta de 32 de ani. In urma perchezitiei, au fost descoperite si indisponibilizate substante utilizate in cadrul interventiilor estetice si consumabile medicale (seringi).

Practic, Razvan Vasilas injecta filler si botox, proceduri care nu pot fi catalogate ca activitate medicala. In plus, probabil ca injecţiile le-a făcut prin intermediul unui asistent medical. Asistentul medical are, evident, voie sa faca injectii…

Razvan Vasilas lucra atat in Cluj-Napoca, cat si in Londra. El pretindea pe internet ca preda cursuri de medicina estetica in toata Europa. Vasilas sustine ca este doctor la The Botox Shop London, iar prima sa clienta a fost iubita lui. Dupa ce i-a injectat botox acesteia, a inceput sa practice meseria de medic estetician.

Nici Razvan Vasilas, nici altcineva, nu e „medic estetician”

Problema e ca nu exista o specializare de “medic estetician”. Conform Clasificarii ocupatiilor din Romania, medicii de specialitate: diagnosticheaza, trateaza si previn bolile, infectiile, leziunile si alte deficiente fizice si mentale la om, prin utilizarea tehnicilor specializate de testare, diagnosticare medicala, chirurgicale, tehnicilor fizice si psihiatrice, prin aplicarea principiilor si procedurilor medicinei moderne. Acestia se specializeaza in anumite categorii de afectiuni, tipuri de pacienti sau metode de tratament. Ei pot efectua educatia medicala si cercetarea in domeniile de specializare alese. O lista completa de specializari o gasiti aici.

Prin urmare, nu exista medici esteticiani. Probleme sunt si cu procedurile in sine. Aceste injectii sunt simple proceduri cosmetice. Ramane, intr-adevar, chestiunea daca publicul a fost informat cu buna-credinta sau printr-o publicitate mincinoasa. Inclusiv sub aspectul nivelului pregatirii detinute…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.