Cele mai cautate orase din lume de catre turisti in 2018

Business Insider a facut public studiul anual cu privire la cele mai cautate orase din lume pentru turisti. Si in 2018, la fel ca la ultimele trei editii, Bangkok a iesit castigator.

Bangkok, Londra si Paris sunt cele mai cautate orase de turistii din 2018, arata un studiu dat publicitatii de compania Mastercard, dupa ce au fost analizate datele privind 162 de metropole din jurul lumii.

Studiul a aratat ca, desi cei mai multi turisti au optat pentru cele trei capitale, cei care au vizitat Dubai au plasat metropola din Orientul Mijlociu in fruntea celor mai mari cheltuieli, un vizitator cheltuind acolo, in medie, aproximativ 573 de dolari pe zi.

Cifrele topului

Bangkok se estimeaza ca a adunat aproximativ 21,98 de milioane de vizitatori, ceea ce plaseaza metropola thailandeza in fruntea topului dedicat numarului de turisti din acest an. Combinatia de obiective turistice cu importanta istorica si cladirile moderne care ofera legaturi cu centrele de afaceri din intreaga lume au adus in prim plan orasul in care se afla complexul Marelui Palat sau un hotel de cinci stele ca Mandarin Oriental, cu o istorie de 142 de ani.

Londra a adunat 20,42 milioane de vizitatori. Capitala Marii Britanii este si al treilea oras in topul cheltuielilor facute de turisti, cu o crestere de 13.7% fata de 2017. Totalul e de 17,45 miliarde de dolari.

Capitala Frantei se indreapta spre un total de 17,95 de milioane de vizitatori in 2018. Parisul este atat de cunoscut pentru atractiile pe care le ofera incat in clasamentul cheltuielilor facute de turisti intr-o singura zi, numai metropola din Emiratele Arabe Unite are cifre mai bune decat cei 301 dolari adusi in medie de un vizitator.

De altfel, pe locul patru al topului se regaseste Dubai, cu 16,66 milioane de vizitatori din toata lumea. In ultimul an au fost anuntate testele pentru dronele de taxi aerian, iar orasul si-a depasit propriul record mondial de inaltime pentru o cladire.

Singapore este cea de-a cincea destinatie a anului cu 14,47 milioane de vizitatori, iar aeroportul Changi a devenit un obiectiv turistic in sine dupa ce a fost renovat.

Clasamentul continua cu New York (13,67 milioane de turisti din afara tarii), Kuala Lumpur (care a adus in Malaezia 13,53 de milioane de turisti), Istanbul (12,8 milioane de vizitatori straini) si Tokyo (12,1 milioane de oaspeti). Pe locul 10 se regaseste Antalya, ceea ce face din Turcia singura tara cu doua orase in primele zece locuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *