CFR Cluj penalizata cu 9 puncte in sezonul viitor

Instanta de Fond a Comisiei de Licentiere a decis penalizarea a patru echipe din cauza restantelor salariale, acestea fiind ASA Targu Mures, Petrolul, CFR si Rapid. Astfel, clujenii vor incepe sezonul urmator cu 9 puncte in minus. ASA, Petrolul si Rapid au fost depunctate cu 6 puncte.

CFR se afla in insolventa, iar in acest sezon a fost penalizata cu 12 puncte in clasament. Oficialii CFR-ului au facut recurs, termenul de judecata fiind maine (n.r. joi). „Cel putin trei din cele noua puncte aplicate sunt o greseala. Eu zic ca avem dreptate. Penalizarea vine ca urmare a unor restante salariale”, a declarat presedintele Iuliu Muresan. Un comunicat oficial din partea FRF e asteptat vineri, dupa ce se va incheia procesul de licentiere.
Sanctiunile se aplica doar echipelor care raman si in sezonul urmator in Liga 1, Petrolul Ploiesti fiind scutita de penalizare deoarece echipa este matematic retrogradata.

Formatia clujeana a fost penalizata din motive similare si in actuala stagiune, iar recursul facut inclusiv la TAS nu i-a scutit pe clujeni de aceasta decizie, fiind pierdut de acestia.

Din cauza datoriilor au primit penalizari de cate 6 puncte din sezonul viitor si ASA, Rapid si Petrolul. “Am putea primi 3 puncte de penalizare”, se astepta ieri Daniel Stanciu, directorul sportiv al ASA-ului.

Reamintim ca finantatorul echipei din Gruia, Arpad Paszkany, este cercetat penal de DIICOT in aceste zile pentru un prejudiciu de milioane de euro, dosar in care au mai fost audiati si Iuliu Muresan si Stefan Gadola.

Infractiunea de delapidare care face obiectul dosarului se refera la posibila insusire de bani, respectiv aproape 8,5 milioane euro din patrimoniul SC Sportiva Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA, de catre persoane din cadrul societatii care detine clubul de fotbal, cu atributii de gestiune sau administrare a banilor clubului, care nu au calitatea de functionari publici, in interesul lor ori pentru alte persoane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *