Chania, un oras spectaculos din Grecia

Grecia se afla amplasata strategic la intersectia intre Europa, Asia de Vest si Africa, si se invecineaza la nord-vest cu Albania, la nord cu Republica Macedonia si cu Bulgaria, si la nord-est cu Turcia. Grecia are cea mai lunga coasta din bazinul Mediteranei si a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, detinand si un mare numar de insule, aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite. Dintre acestea, Creta, cea mai mare insula din Grecia si cea mai sudica de la Marea Egee, te asteapta sa petreci o experienta unica, marcata prin plaje spectaculoase, peisaje naturale multicolore, sate fermecatoare si orase moderne.

Influente bizantine si venetiene in Chania

Unul dintre cele mai atractive orase din Creta, Chania este o imbinare foarte placuta intre vechi si nou, intre arhaic si cosmopolit, iar acest lucru se poate observa cel mai limpede in cladirile vechi, construite in stil venetian, care au fost transformate in hoteluri mici, restaurante, magazine sau case pentru locuit.

Rataceste pe aleile orasului vechi pentru a admira imaginile minunate care te asteapta, mai ales ca Chania este unul dintre cele mai fotografiate orase din Grecia. Exploreaza Muzeul Arheologic pentru a afla mai multe despre istoria si cultura regiunii si continua-ti drumul pe Halidon Street pana in Piata Sindrivani, in port.

Atractii deosebite in Chania

Orasul vechi se intinde paralel cu portul venetian, de la Cetatea Firkas si Muzeul Maritim la Pylitis Ammou sau Poarta de Nisip, in acea parte a urbei din interiorul zidurilor venetiene, ce include cladiri construite in stil bizantin. Descopera aici cetatea Kastelli, prima cetate bizantina, inconjurata cu mai multe turnuri si bastioane, pe dealul pe care s-au asezat primii locuitori in perioada neolitica.

Dealul Kastelli se ridica deasupra unei moschei turcesti, Yiali Tzami, in portul venetian, unde se gaseste si acropolisul antic Kydonia si partea minoica a orasului Chania. Pe drumul principal care merge spre castel vei da peste Kanevaro Street, intesata cu vile moderne, impunatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *