Christian Louboutin castiga razboiul pantofilor de lux

Christian Louboutin a castigat la Curtea de Justitie a Uniunii Europene razboiul judiciar in procesul talpilor rosii utilizate in domeniul pantofilor de lux.

Producatorul de pantofi de lux Christian Louboutin a castigat procesul privind dreptul de folosire a talpilor rosii pentru incaltamintea cu toc inalt deschis la Curtea de Justitie a Uniunii Europene, citata de presa franceza.

In 2012, Louboutin l-a dat in judecata pe producatorul de pantofi olandez Van Haren, dupa ce acesta a inceput sa vanda incaltaminte de dama cu talpa rosie.

Louboutin sustinea ca are drept exclusiv asupra talpilor rosii, fiind marca inregistrata europeana, in timp ce Van Haren spunea ca acest lucru contravine legislatiei europene. Van Haren spunea ca tiparul si culoarea talpilor nu poate fi considerat marca inregistrata.

De cealalta parte, Louboutin argumenta ca utilizarea unei culori intr-o anumita pozitie – in acest caz, nuanta Pantone 18-1663 TPX – poate constitui o marca inregistrata.

Pot confirma ca Louboutin a castigat cazul. Compania olandeza trebuie sa respecte marca inregistrata”, a spus, marti, un purtator de cuvant de la Curtea de Justitie Europeana.

Judecatorii de la Luxembourg au respins, marti, recomandarea facuta chiar de propriul consilier juridic, care, in februarie, spunea ca talpile rosii nu pot fi marca inregistrata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *