Cluj Arena, gazda unei confruntari fotbalistice de legenda

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise, a semnat luni, 16 aprilie 2018, contractul de inchiriere a Stadionului Cluj Arena in vederea disputarii, in 16 iunie a.c., a unuia dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului din judetul Cluj: meciul de fotbal dintre Legendele Barcelonei si Generatia de Aur a Romaniei.

Legendele Barcelonei (Barca Legends) este modalitatea prin care F.C. Barcelona onoreaza jucatorii care au purtat tricourile echipei de-a lungul anilor si, totodata, o modalitate in plus de a duce la nivel global renumele si brandul Barça. Alaturi de acesti jucatori de exceptie vor intra in teren legendele Romaniei, componenti ai echipei anilor ‘90 alaturi de care romanii au trait cele mai mari reusite fotbalistice ale reprezentativei nationale.

Cluj Arena va fi, din nou, gazda unui eveniment cu adevarat memorabil. Clujenii si nu numai vor avea astfel sansa de a ii vedea in actiune pe unii dintre cei mai talentati fotbalisti ai tuturor timpurilor dar si de a retrai bucurii si momente greu de egalat”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Partida demonstrativa de fotbal care se va disputa pe stadionul emblema al Clujului este doar una dintre zecile de competitii sportive ce vor avea loc in perioada 14-17 iunie in municipiul Cluj-Napoca si care sunt reunite in cadrul Sports Festival. Aflat la prima editie, acest eveniment ce se va desfasura, simultan, pe Cluj Arena, in Sala Polivalenta, la Bazinul Olimpic sau in Parcul Central, promite sa aduca la Cluj cele mai indragite sporturi si legende sportive care, alaturi de sportivi amatori si profesionisti, parinti si copii, adolescenti si seniori, vor avea posibilitatea de a practica impreuna sportul lor preferat sau de a invata unul nou.

In ultimii ani, Consiliul Judetean Cluj si Primaria Cluj-Napoca au reusit sa atraga in orasul de pe Somes, datorita infrastructurii nou create, competitii de profil de inalt nivel, din multiple domenii sportive, evenimente care au reunit zeci de mii de sportivi si spectatori si care au contribuit la cresterea vizibilitatii Clujului in plan international. Conform organizatorilor, Sports Festival isi propune sa duca mai departe aceste demersuri institutionale, printr-o reinventare a „sportului”, respectiv printr-o accentuare a laturii de show si educatie a acestuia, astfel incat apetitul publicului pentru miscare si activitate fizica sa creasca in mod considerabil si sustenabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *