Cluj-Napoca va gazdui Conferinta COTER in 2019

Comitetul European al Regiunilor (CoR) va organiza in municipiul Cluj-Napoca conferinta COTER in 2019.

Evenimentul de nivel inalt va fi pe tema “O politica de coeziune eficienta incepe cu responsabilitatea autoritatilor locale si regionale din UE”. Evenimentul va fi organizat in prima parte a anului 2019, in contextul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Principalul scop al evenimentului este de a face schimb de opinii cu privire la proiectele cofinantate de Uniunea Europeana la nivel local si regional, precum si de a face recomandari privind imbunatatirea viitoarelor reglementari ale Politicii de Coeziune dupa anul 2020.

Decizia a fost luata in ziua in care Comisia COTER (comitetul teritorial) a adoptat cu unanimitate de voturi pozitia sa cu privire la reglementarile Politicii de Coeziune, fiind astfel prima institutie europeana care adopta o pozitie oficiala cu privire la propunerile facute de Comisia Europeana la inceputul acestui an.

Evenimentul va fi organizat in prima jumatate a anului 2019 de catre Comitetul European al Regiunilor, cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca si al Asociatiei Municipiilor din Romania, in contextul detinerii de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene.

La reuniune vor participa reprezentanti ai regiunilor si oraselor din Statele Membre, oficiali de rang inalt din institutiile europene, ministri ai statelor membre. Aceasta conferinta va fi cel mai mare eveniment organizat in afara Bucurestiului, in timpul Presedintiei Romaniei la Consiliul Uniunii Europene.

Ce spun oficialitatile despre viitoarea Conferinta COTER

Co-Raportorul acestei pozitii, Dr. Michael Schneider, Secretar de stat, reprezentant al landului Saxonia-Anhalt pe langa Guvernul Federal al Germaniei, si presedinte al grupului Partidului Popular European din cadrul Comitetului European al Regiunilor, face apel la viitoarea Presedintie a Romaniei la Consiliul Uniunii Europene sa sustina adoptarea cu celeritate a reglementarilor privind politica de coeziune a Uniunii: “Politica de Coeziune este un model al procesului de constructie europeana. Daca ne uitam la realizarile acesteia putem afirma cu mandrie ca aceasta politica a contribuit enorm la pacea, prosperitatea si securitatea regiunilor si oraselor din intreaga Europa”, a explicat dl. Schneider.

Ca primar al Municipiului Cluj-Napoca si membru al Grupului Partidului Popular European din cadrul Comitetului European al Regiunilor sunt fericit si mandru sa gazduim acest eveniment in orasul nostru, aratand astfel ca Europa este, in egala masura, la Bruxelles si in Cluj-Napoca. Daca ne dorim sa construim cu adevarat o Uniune puternica este esential sa aducem Europa cat mai aproape de cetatenii sai, care traiesc in diferite regiuni si orase”, a explicat primarul Emil Boc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *