Clujeni premiati la Gala Premiilor Operelor Nationale

Trei premii in competitie si patru de excelența și pentru intreaga activitate a primit Clujul in cadrul Galei Premiilor Operelor Nationale 2016, cel mai grandios eveniment al scenelor lirice romanesti desfasurat ieri seara la Bucuresti.

Iata premiile clujenilor:

Cel mai bun dirijor – József Horváth (Opera Naționala Romana Cluj-Napoca);
Cel mai bun solist liric – Florin Estefan pentru rolul Oneghin din spectacolul „Evgheni Oneghin” de Piotr Ilici Ceaikovski (Opera Naționala Romana Cluj-Napoca);
Cel mai bun spectacol pentru copii – „Prințul Árgyélus” de Péter Tóth, regia István Albu (Opera Maghiara Cluj-Napoca).

Premii de excelența și pentru intreaga activitate (Opera Naționala Romana Cluj-Napoca):
Premiul de excelența – Vasile Solomon.
Premiul pentru intreaga activitate – Fülöp Martin.

Premii de excelența și pentru intreaga activitate (Opera Maghiara Cluj-Napoca):
Premiul de excelența – Kele Brigitta.
Premiul pentru intreaga activitate – Laskay Adrienne.

Invitatul special al Galei Premiilor Operelor Nationale a fost celebrul tenor Roberto Alagna, care a cantat pentru prima data pe o scena din Romania. Tenorul francez de origine italiana are legaturi puternice cu tara noastra, fiind casatorit o vreme cu marea soprana romana Angela Gheorghiu, care a concertat pe toate marile scene ale lumii.

Orchestra si Ansamblul de Balet al Operei Nationale Bucuresti au evoluat sub bagheta maestrului Marcello Mottadelli, coordonatorul artistic al Operei Nationale Bucuresti, precum si a maestrului Tulio Gagliardo Varas, coordonatorul artistic al İzmir Devlet Opera ve Balesi, Turcia.

Piesa „Carmen”, de Georges Bizet, in regia lui Karel Drgáč, de la Opera Nationala Romana Iasi, a fost desemnat cel mai bun spectacol de opera la Gala Premiilor Operelor Nationale 2016. Soprana Nelly Miricioiu a primit Marele Premiu in aceasta Gala. In total au fost acordate 15 premii in competitie si 12 premii de excelenta si pentru intreaga activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *