Clujenii ies azi din nou in strada

Clujenii vor iesi din nou in strada azi, de la 18.00, la o manifestatie de protest fata de intentia Guvernului de a promova o lege a gratierii. „Toata munca unor procurori, judecatori, ONG-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor”, arata initiatorii protestului.

„Nu legii gratierii – Cluj” – acesta este numele paginii de Facebook care-i invita pe clujeni sa protesteze, astazi, miercuri, 18 ianuarie, fata de intentiona PSD de a promova o lege a gratierii. „Ne strangem preventiv in Piata Unirii din Cluj”, scriu organizatorii.

„Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte”

”Guvernul va adopta miercuri, conform mai multor surse, Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0”.

Averile inculpatilor vor ramane in buzunarul lor

„Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctul in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionete ale unor partied si grupuri organizate ajunse la putere. Toata munca unor procurori, judecatori, ONG-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor”, mai arata organizatorii protestului.

Reforme anulate

Organizatorii atrag atentia si asupra altor probleme: „deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor”. Invitatia la protest se termina cu urmatorul mesaj: ”Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *