Clujenii platesc de 10 ori mai mult ca bucurestenii pentru o parcare

Primaria Cluj-Napoca incaseaza anual din parcari la fel de mult ca Bucurestiul. Aceeasi suma este obtinuta de primaria locala desi are de 10 ori mai putine locuri. Aceasta in contextul in care veniturile bucurestenilor sunt de doua ori mai mari per capita decat cele din Cluj.

Un studiu realizat de catre specialistii Bancii Mondiale, arata ca din cele 38.500 de parcari publice si rezidentiale gestionate, Primaria Cluj-Napoca incaseaza sume similare Bucurestiului. Capitala asigura de zece ori mai multe locuri. Studiul face parte din Strategia Integrata de Dezvoltare Durabila 2021 – 2030. In anul 2019, municipalitatea clujeana a incasat o suma totala de 23,6 milioane de lei, in timp ce Capitala a incasat 25,5 milioane de lei.

Cu toate acestea, Primaria nu a reusit sa extinda numarul locurilor de parcare din centrele existente. Abia in ultimii ani a demarat proiectul demolarii garajelor. Cel putin 5000 de clujeni asteapta pe liste sa fie eliberat un loc de parcare in vederea intocmirii unui abonament anual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *