Clujenii s-au mobilizat aseara in strada pentru Kovesi

Cateva sute de persoane au protestat aseara iesind in strada in Piata Unirii din Cluj-Napoca. Mobilizarea cetatenilor a venit dupa ce fosta conducatoare DNA a fost citata ca suspect intr-un dosar de coruptie.

Vorbim despre a doua seara consecutiva de miscari de sustinere in strada pentru Laura Codruta Kovesi in Cluj-Napoca. Joi oamenii s-au adunat pe Bulevardul Eroilor. Aseara, ei au venit in punctul zero al orasului, in Piata Unirii.

Protestatarii au fost inarmati cu pancarte si mesaje anti PSD.

Fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat ieri, la iesirea de la Parchetul General, unde a fost audiata in urma plangerii depuse de Sebastian Ghita, ca i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect si a depus doua cereri de recuzare. “Am recuzat procurorul de caz si procurorul sef de sectie. Mi s-a adus la cunostinta invinuirea. Am depus doua cereri. Dupa ce am depus cererea de recuzare, procurorul de caz a spus ca imi va comunica raspunsul la cele doua cereri. Motivul de recuzare este din Codul de Procedura Penala, afectarea impartialitatii”, a declarat Laura Codruta Kovesi presei, la iesirea din Parchetul General.

Kovesi a mai spus ca nu a fost dispusa o masura preventiva in cazul sau.

Procurorul de caz este Adina Florea, care a fost propusa de ministrul PSD al Justitiei la sefia DNA, dar a fost respinsa de Klaus Iohannis. De asemenea, procurorul-sef la Sectiei de ancheta, recuzat la randul lui de Kovesi, este Gheorghe Stan, fostul adjunct al Inspectiei Judiciare. Kovesi a declarat inca de miercuri seara ca are calitatea de suspect in acest dosar. Acuzatiile din cauza sunt abuz in serviciu, luare de mita si marturie mincinoasa.

Protestatari de toate varstele si fiecare cu nemultumiri proprii.

Kovesi candideaza pentru o functie europeana

Laura Codruta Kovesi, candidata la sefia Parchetului European, va fi audiata la sfarsitul lunii februarie de o comisie a Parlamentului European. Procedura de selectie va fi terminata la finele lui martie.

1 thoughts on “Clujenii s-au mobilizat aseara in strada pentru Kovesi

  • 18 februarie 2019 la 18:35
    Permalink

    E bine sa se mobilizeze puțin Clujenii. Dar ar putea sa o facă pentru o cauza mai buna. Autostrăzi neterminate, bacterii în spitale, preturi umflate la supermarketuri, etc.
    Pentru aceasta „inculpata” cum îl alinta ea pe unu Ghiță, as sta mai bine acasă și m as uita la filme cu conținut profund erotic

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *