Clujul, inedit promovat la Targul International de Turism al Romaniei
Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Centrului National de Informare si Promovare Turistica, respectiv a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, a participat in perioada 22-25 februarie 2018 la cea de-a 39-a editie a Targului International de Turism al Romaniei, eveniment desfasurat la Romexpo, in Bucuresti.
„Ceea ce ne dorim este ca prin participarea cu succes la astfel de manifestari de promovare sa atragem cat mai multi turisti in judetul Cluj si, mai ales, sa-i convingem ca au toate motivele pentru a zabovi la Cluj, astfel incat sa ia contact cu cat mai multe dintre atractiile judetului. In plus, asa dupa cum am mai afirmat, avem convingerea ca turismul intern din Romania este o resursa inca insuficient exploatata”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.
Standul judetului Cluj s-a regasit in pavilionul B1 al complexului expozitional, segment dedicat exclusiv autoritatilor publice centrale si locale din Romania si nu numai. Promovata prin intermediul unei game variate de materiale turistice cu rol in evidentierea turismului cultural, balnear, religios, de agrement, de weekend si sejur, oferta turistica a judetului a generat un interes deosebit atat in randul vizitatorilor cat si al reprezentantilor agentiilor de turism sau ai tour-operatorilor.
O atractie vizuala si auditiva deosebita care a captat atentia vizitatorilor a fost prezenta in cadrul standului a Orchestrei Profesioniste „Cununa Transilvana” a CJCPCT Cluj care, impreuna cu cei patru solisti vocali reprezentativi pentru subzonele etnografice ale judetului Cluj – Mariana Morcan, Irina Somesan, Radu Lazar si Raul Oltean, au prezentat momente artistice variate ca repertoriu, pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului.
Nu in ultimul rand, un punct deosebit de atractie al standului Judetului Cluj de la Targul International de Turism al Romaniei l-a reprezentat prezenta a patru mesteri populari clujeni care au prezentat vizitatorilor costume populare din Campia Transilvaniei, arta cusutului cu margele si podoabe cu margele din zona Vistea, serpare, curele din piele si cojoace brodate.