Clujul, pe locul doi in programul Start-Up Nation

Un numar de 4.703 planuri de afaceri au fost inscrise pana vineri in programul Start-Up Nation, iar bancile care au depus oferte pentru a fi parteneri sunt Banca Transilvania, CEC Bank si BCR, a declarat, vineri, Ilan Laufer, ministrul pentru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, intr-o conferinta de presa.

Proiectele pot fi depuse pana pe 14 iulie. Pana acum avem 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri inscrise, 11.127 de locuri de munca noi asumate, din care 8.741 locuri de munca pentru absolventi someri si persoane defavorizate, ceea ce arata ca era absolut necesar sa luam aceste masuri pentru incurajarea tinerilor„, a spus ministrul citat de agerpres.ro.

Potrivit acestuia, 45,8% dintre cei care au aplicat sunt femei si 54,2% barbati, iar 72 dintre proiecte au caracter inovativ. Cei mai multi aplicanti sunt din Bucuresti, respectiv 658, urmati de cei din Cluj – 499, Timis – 263 si Iasi – 235.

Mesajul meu pentru potentialii beneficiari este sa aplice. Nu e nici acum prea tarziu, mai este timp sa creeze o firma”, a continua Laufer. Potrivit acestuia, ministerul a primit trei oferte din partea bancilor care vor sa fie partenere in acest proiect, acestea fiind Banca Transilvania, CEC Bank si Banca Comerciala Romana (BCR).

Programul Start-Up Nation a devenit activ pe data de 15 iunie, la ora 10:00, iar potentialii beneficiari vor inscrie online planurile de afaceri timp de 30 de zile. Programul are o alocare de 1,7 miliarde de lei, din surse bugetare nationale si fonduri europene, iar suma pe care un beneficiar o poate obtine este de maximum 200.000 de lei.

Obiectivul principal al programului il constituie stimularea infiintarii de noi intreprinderi mici si mijlocii, imbunatatirea performantelor economice ale start-up-urilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Anul acesta, prin programul Start-Up Nation se estimeaza finantarea a 10.000 de firme nou infiintate, care vor crea cel putin 10.000 de noi locuri de munca.

La inceputul lunii iunie, Ilan Laufer preciza ca, pentru a beneficia de acest program prima conditie este infiintarea unei societati comerciale dupa data de 1 ianuarie 2017. A doua conditie este crearea a cel putin un loc de munca pe care antreprenorul sa il mentina pentru o perioada de doi ani.

Programul este dedicat inclusiv antreprenorilor care nu au capital propriu. Nu este un lucru pe care il incurajez, dar cred ca in Romania exista multi tineri, si barbati, si femei, care intr-adevar vad o speranta in programul Start-Up Nation si unii dintre ei nu dispun de capital propriu, iar acest program ofera finantare 100% nerambursabila. Aceasta nu inseamna ca, daca aveti un plan de afaceri de peste 200.000 de lei nu puteti veni cu propriul plan de afaceri”, a precizat Laufer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *