Cod galben de inundatii in judetul Cluj

Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o atentionare cod galben de inundatii pe mai multe rauri din judetul Cluj si alte 16 judete. Atentionarea hidrologica este valabila pana duminica, la ora 18.00.

Astfel, Institutul a emis cod galben privind scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie, in intervalul 13.05.2017 ora 01:00 – 13.05.2017 ora 24:00, pe raurile din bazinele hidrografice: Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele: Maramures si Satu Mare), afluentii mici ai Somesului aferenti sectorului aval S.H. Dej (judetele: Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare), Crasna (judetele: Salaj si Satu Mare), Barcau (judetele: Salaj si Bihor).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele: Salaj si Maramures. In paralel, este in vigoare si informarea meteorologilor de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, pana duminica la ora 21.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *