Complet inchisa, rampa neconforma de la Turda va intra in etapa de conservare si monitorizare

Consiliul Judetean Cluj aduce la cunostinta opiniei publice faptul ca lucrarile de inchidere si ecologizare a depozitului rampa neconform de deseuri din municipiul Turda au fost pe deplin finalizate.

Ne bucuram ca intr-un interval optim, de cca. un an de zile, am reusit sa inchidem pe deplin aceasta rampa neconforma si sa igienizam, in paralel, si zona adiacenta, extrem de afectata de deseuri. Intregul amplasament se prezinta in acest moment foarte bine, atat vizual cat si functional, depozitul urmand sa intre in perioada urmatoare in etapa de monitorizare si conservare”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Cu o valoare totala de 2.643.827,88 lei, lucrarile de proiectare si executie au fost executate in mai multe etape si au constat in realizarea sistemului de acoperire si impermeabilizare a depozitului prin amplasarea stratului suport de pamant in grosime de 50 cm, a stratului de acoperire de 100 de cm, respectiv montarea celor trei membrane din geocompozit drenant/bentonitic pentru drenarea biogazului si a apei pluviale, realizarea sistemului de colectare si evacuare a apelor de precipitatii prin construirea unui canal perimetral, a unui bazin de confluenta si a unui canal marginal la drumul de acces in depozit. De asemenea, lucrarile de inchidere au mai  presupus realizarea sistemelor de degazare a depozitului prin amplasarea a sapte puturi corespunzatoare si a sistemului de monitorizare a nivelului apelor freatice prin forarea a 3 puturi.

Intregul amplasament situat in municipiul Turda este in acest moment imprejmuit cu un gard metalic si o poarta de acces, zona fiind supravegheata in mod permanent de catre personal de paza calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *