Concurs dedicat masinilor retro, la Cluj

Proprietarii masinilor retro din tara si din strainatate se pregatesc de concursul dedicat masinilor de epoca. Acesta va avea loc in perioada 23-25 septembrie, in parcarea Polus Center Cluj.

O pasiune care, desi costisitoare, aduce multe satisfactii celor care iubesc masinile vechi. Cand te uiti la aceste autoturisme este ca si cum ai face o calatorie in trecut.

Masinile retro reprezinta istoria automobilismului fara de care masinile noi nu ar exista. Construite sa dainuie in timp, acestea au ajuns sa fie prezentate drept lectii de istorie pe patru roti. Automobilul retro poate fi privit ca o capsula a timpului, avand o poveste impresionanta care adauga acestuia pe langa valoarea sentimentala si o valoare materiala.

Chiar daca din punct de vedere tehnologic asistam la o dezvoltare alerta si spectaculoasa, fiecare epoca a avut modele caracteristice. Acestea sunt si vor fi puncte de referinta in industria automobilismului.

Romania cunoaste un trend ascendent de colectionari pasionati, restauratori de talie mondiala si colectii de exceptie. De-a lungul ultimilor ani evenimentele dedicate acestor bijuterii pe patru roti au luat o deosebita amploare. Succesul lor a devenit considerabil, publicul larg fiind tot mai atras de farmecul acestor masini.

Despre eveniment

Desfasurat in fiecare an in Cluj Napoca, evenimentul Klausenburg Retro Racing este dedicat pasionatilor si posesorilor de masini retro. Aflat la cea de-a treia editie, evenimentul este inclus in calendarul national al competitiilor care se desfasoara sub egida Retromobil Club Romania si Federatia Internationala a Vehiculelor Antice (FIVA).

Scopul acestui eveniment este de a promova si sustine curentul retro in randul pasionatilor de autovehicule cu o vechime egala sau mai mare de 30 de ani. Desfasurat intr-un cadru organizat si in conditii depline de siguranta, editiile Klausenburg Retro Racing au reusit sa stranga un numar impresionant de concurenti si spectatori din tara dar si din afara granitelor tarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *