Conferinta Freedom House la Cluj-Napoca

Intre 13-15 aprilie s-a desfasurat la Cluj-Napoca, la Hotelul Beyfin, seminarul intitulat „Law, Economy, Competition and Administration“, organizat de Freedom House Romania in parteneriat cu Asociatia Expert Forum, Consiliul Concurentei, Ministerul Justitiei, Agentia Nationala a Functionarilor Publici si The Center for the Study of Democracy (din Bulgaria). Proiectul a fost co-finantat de Comisia Europeana, Directoratul General Afaceri Interne si a fost moderat de expertul anticoruptie Laura Stefan.

Subiectele abordate au fost in materie de achizitii publice, conflict de interese si etica in functia public. Clujenii au fost reprezentati de judecatorul Sergiu-Leon Rus de la Curtea de Apel Cluj, interventia acestuia fiind intitulata „Practica instantelor“ si continand jurisprudenta in materie de achizitii publice, mai multe cazuri concrete.

Proiectul „Legislatie, economie, competitie si administratie“ evidentiaza nevoia de combatere a fraudei in achizitii, cu accent pe intelegerea vulnerabilitatilor la coruptie in cadrul achizitiilor de lucrari de infrastructura. Aceasta initiativa urmareste sporirea expertizei si capacitatii institutionale ale autoritatilor romane, bulgare si din Republica Moldova privind combaterea fraudei in materie de achizitii publice.

Freedom House Romania este o organizatie non-profit, nepartinica, ce promoveaza libertatea, democratia si drepturile omului, cu un renume bine intemeiat, ca promotor al drepturilor fundamentale ale omului si al valorilor democratice, al statului de drept si al bunei guvernari.

Freedom House este o prezenta activa in tara noastra inca din anul 1990, datorita stagiilor in Statele Unite al Americii pentru ziaristi si pentru lideri de opinie, derulate de catre National Forum Foundation, precum si a numeroaselor programe dedicate specialistilor din media, in scopul profesionalizarii industriei media.

Fundatia Freedom House INC a fost infiintata in 1941, aceasta incepand implementarea unor proiecte in Romania din anul 1995, sub egida Freedom House Washington.

La data de 8 aprilie 1998, pastrand aceeasi echipa, a fost infiintata o filiala romaneasca, denumita Fundatia Freedom House Romania, prin care s-a continuat derularea proiectelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *