Consiliul judeteana anunta finantari nerambursabile pentru ONG-uri

Consiliul Judetean Cluj anunta faptul ca invita organizatiile, asociatiile si fundatiile neguvernamentale fara scop lucrativ, precum si entitatile publice care implementeaza programe si proiecte din sfera tineretului si activitatilor socio-educationale, a sportului, culturii si cultelor religioase recunoscute in Romania sa depuna, la sediul forului administrativ judetean, cereri in vederea obtinerii de finantari nerambursabile din fonduri publice judetene.

Termenul limita pentru depunerea solicitarilor de sustinere a initiativelor formulate de catre ONG-uri si celelalte entitati non-profit este vineri, 21 aprilie 2017, ora 13.30, acesta fiind stabilit in cadrul sedintei ordinare a deliberativului judetean ce a avut loc in data de 31 martie 2017.

„Ceea ce ne dorim este sa dam dovada de maxima transparenta in ceea ce priveste finantarea acestor activitati nonprofit de interes general si sa sprijinim acele initiative si proiecte care sunt cu adevarat benefice comunitatii. Invit, pe aceasta cale, toate entitatile eligibile sa se inscrie in competitia pentru atribuirea finantarilor nerambursabile”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise.

In ceea ce priveste nivelul sumelor alocate din bugetul judetului Cluj pentru finantarea nerambursabila, in anul 2017, a proiectelor si programelor ONG-urilor sau entitatilor non-profit, pentru Cultura este disponibila suma totala de 500.000 de lei, pentru Culte – 2.000.000 de lei, Tineret si Socio-Educationale – 500.000 de lei, Sportului fiindu-i alocati 1.200.000 de lei.

Referitor la entitatile eligibile, formularele-tip care trebuie completate, documentele ce vor trebui anexate in sprijinul cererilor de finantari, precum si alte reguli instituite prin regulamentele specifice, toate aceste documente si prevederi vor trebui consultate de entitatile interesate prin accesarea paginii web a Consiliului Judetean Cluj, sectiunea Formulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *