Contracandidat clujean pentru Nicusor Dan la sefia USR

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu, a anuntat ca va candida pentru functia de presedinte al partidului la congresul care se va desfasura in perioada 12 – 14 mai la Cluj-Napoca, spunand ca prin candidatura se alatura celor care isi doresc un partid unit.

Potrivit unei scrisori deschise adresate delegatilor la congres si membrilor partidului transmisa, luni, corespondentului Mediafax, Emanuel Ungureanu considera ca USR trebuie sa ramana o uniune de idei progresiste si conservatoare, „dar trebuie sa se fereasca de tendintele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor sa impuna prin iesiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societatii”.

Am decis sa imi depun candidatura la slujba de presedinte USR la Congresul partidului. USR trebuie sa ramana o uniune de idei progresiste si conservatoare (…) Trebuie sa ne educam spiritul de solidaritate, trebuie sa invatam sa privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntam in idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui sa modernizam Romania.

Candidatura mea la pozitia de presedinte al partidului va da glas dorintei celor care isi doresc un partid unit, in care sa se regaseasca toti cei care au caracterul suficient de puternic incat sa reziste tentatiei vanitatii ca au intotdeauna dreptate”, a spus Ungureanu.

Acesta a subliniat ca isi doreste enorm ca, dupa Congresul USR, „Nicusor Dan si Cristi Ghinea, Clotilde Armand sa comunice mai bine si sa lucreze excelent impreuna”.

Vorbim enorm in USR, avem o groaza de idei, dar avem putini oameni de actiune. Totul s-a intamplat foarte repede, unii dintre noi au muncit mai mult decat altii. Ma refer acum, mai ales la colegii din Bucuresti care au transformat USB in USR dupa o campanie reusita la locale”, a mai spus Ungureanu.

Deputatul USR a precizat ca l-a sustinut in campanie pe Dacian Ciolos, un om care intrunea calitatile fundamentale pentru un „politician – altfel”: bunul simt, cinstea, competenta, modestia.

Trebuie sa gasim mai multi oameni ca el, mai competenti decat noi sau la fel de competenti, sa-i promovam in partid si, daca este necesar si uneori va fi, sa le recunoastem superioritatea. Cred cu tarie ca portile partidului trebuie deschise pentru toti cei care cred ca pot sa se alature frontului anticoruptie, oameni integri, oameni de caracter. Trebuie sa ii motivam sa nu renunte la ideea de intra in USR, din afara, parem dezorientati, prea dezbinati si sovaielnici”, a mentionat Emanuel Ungureanu.

Acesta a mai aratat ca este boboc in USR dar nu si in viata, in conditiile in care a activat in trei domenii cheie: sanatate, educatie si asistenta sociala, a condus din studentie o asociatie studenteasca la nivel national, a gestionat si mediat conflicte, a condus proiecte de amploare, a invatat sa negocieze cu oameni dificili in situatii complicate.

Imi doresc sa fiu presedintele inimii voastre, doar daca in ea USR inseamna o familie in care cautam cu tact consensul si atunci cand nu il gasim nu ne infingem cutitele pe la spate. Sunt convins ca vom regasi in noi resursa de dragoste si bunatate pentru a ne uni, acum nu suntem uniti, cel putin asa arata la mine in oglinda”, a conchis candidatul la functia de presedinte USR.

Emanuel Ungureanu are 39 de ani, s-a nascut in Suceava dar locuieste la Cluj-Napoca de 22 de ani. A absolvit Facultatea de Istorie a UBB si a predat la un liceu ca profesor de istorie timp de 13 ani. Conduce Asociatia pentru Solidaritate si Empatie „Delia Gradinaru” care se ocupa de peste 100 de copii si tineri cu insuficienta renala cronica din toata tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *