Control judiciar prelungit pentru viceprimarul Clujului

DNA a decis prelungirea controlului judiciar in cazul viceprimarului municipiului Cluj-Napoca, Horvath Anna, acuzata de trafic de influenta, aceasta anuntand ca va ataca, joi, decizia in instanta, informeaza Mediafax.

„DNA a emis o ordonanta de prelungire a controlului judiciar asupra mea, inclusiv a obligatiei de a nu exercita calitatea de viceprimar. in cursul zilei de joi voi contesta aceasta decizie, urmand ca instanta sa pronunte solutia definitiva. in aceste 60 de zile au fost audiati toti martorii, faza de urmarire penala apropiindu-se de sfarsit. De aceea consider ca invocarea bunei desfasurari a anchetei nu poate constitui motiv pentru a nu ma lasa sa imi continui munca. in aceasta perioada am stat cu toata deschiderea la dispozitia organelor competente, cum voi sta, firesc, si in continuare”, a subliniat Horvath intr-un mesaj transmis pe o retea de socializare.

Viceprimarul a precizat ca ancheta DNA nu a inceput datorita vreunui denunt, ci in baza interpretarii unor interceptari efectuate incepand cu luna februarie a acestui an, prin supravegherea sa in baza unui mandat de siguranta nationala.

”in aceasta situatie am o singura optiune: trebuie sa cred in dorinta de aflare a adevarului, caz in care imi voi putea dovedi nevinovatia. Regret, in schimb, nespus de rau, ca printr-o asemenea decizie cei care au incredere in mine si a caror reprezentare mi-am asumat-o vor fi dezamagiti de aceste circumstante nedorite”, a mai spus Horvath Anna.

Aceasta este cercetata sub control judiciar de DNA Cluj pentru trafic de influenta, dupa ce, in 10 octombrie, procurorii au efectuat perchezitii la Primaria Cluj-Napoca si la domiciliul sau, suspectand nereguli in finantarea campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2016.

In 13 octombrie, Horvath Anna a anuntat ca isi va lua concediu fara plata pe durata celor 60 de zile de control judiciar, dispuse de DNA, considerand ca ar fi incorect sa obtina remuneratie in conditiile in care nu poate presta munca la care s-a angajat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *