Copii si pasari, impreuna la Muzeul Satului

Societatea Ornitologica Romana (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizeaza cea de-a sasea editie a evenimentului “O zi cu pasari in Muzeul Satului” in data de 15 iunie 2019. Evenimentul se va desfasura in Parcul Etnografic Romulus Vuia (Taietura Turcului) intre orele 10.00 – 17.00.

Sambata ne intalnim din nou, in Parcul Etnografic, pentru a petrece o zi in mijlocul naturii. Continuam activitatile dedicate copiilor si familiilor, parte din dorinta noastra de a atrage atentia asupra biodiversitatii urbane, ca prim pas spre o mai buna cunoastere, apreciere si dorinta de a proteja natura, si implicit pasarile. Copii sint receptivi si entuziasti, si daca sint obisnuiti de mici sa petreaca cat mai mult timp in natura, sansele ca ei sa devina aparatori ai acesteia ca adulti, cresc considerabil.

Cu acestea in gand, le-am pregatit copiilor mai multe ateliere de identificat pasari, vom merge cu ei in mici tururi ghidate prin muzeu, prilej cu care le vom vorbi despre pasari: de ce sint importante pentru noi, cum le recunoastem, cum le putem ajuta – discutam despre cuiburi artificiale corect construite si amplasate, despre puii care cad din cuib in aceasta perioada, despre hrana indicata pasarilor. Si, ca de obicei, vom raspunde intrebarilor celor mici, surprinzatoare si numeroase.   

Colegii biologi de la Vivariul Universitatii Babes-Bolyai vor salva situatia, ca de fiecare data, cu mica expozitie de animale vii (reptile, amfibieni). Multi participanti sint dezamagiti ca nu exista expozitie de pasari vii in cadrul evenimentului, astfel putem sa le indulcim putin supararea cu serpii si soparlele expuse”, a spus Teodora Domsa, coordonatorul proiectului.

Alte activitati

Si bineinteles, data fiind locatia, vor fi atelierele traditionale, olarit, paslarit lana si munca cu materiale traditionale, multe obiecte de decor sau uzuale, povesti, poezii sau cantece populare avand ca sursa de insiratie cantecul, aspectul sau comportamentul pasarilor salbatice.

Anul acesta revin si activitatile de aventura, Salvamont Salvaspeo Vladeasa fiind pregatit sa ridice la inaltime micii ornitologi. Participarea la eveniment este gratuita, dar se achita biletul de intrare in Parcul Etnografic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *