Cum sa evitam sa luam in plus in greutate

Potrivit unui nou studiu efectuat de catre Laboratorul Food & Brand al Universitatii Cornell, ale carui concluzii au fost prezentate in cadrul Saptamanii Obezitatii din noiembrie 2015, multi oameni cu greutate corporala redusa folosesc o serie de strategii mai putin conventionale care ar putea ajuta la evitarea cresterii in greutate si care ar explica situatia lor. Dupa ce au raspuns la o serie de intrebari despre dieta, exercitii fizice sau obiceiuri zilnice, respondentii au fost impartiti in doua grupuri.

Primul grup, alcatuit din 112 de adulti, cei mai multi dintre ei fiind femei, nu au tinut decat rar diete si au fost considerati slabi fara a face nici un efort deosebit. Cel de-al doilea grup a fost alcatuit din persoane care au tinut diete mult mai frecvent si s-a preocupat in mod constant de ceea ce mancau, fiind atenti la acest aspect.

Dupa ce au cules si comparat rezultatele fiecaruia dintre cele doua grupuri, cercetatorii de la Cornell au descoperit ca strategiile de scadere in greutate utilizate de primul grup deviau de la recomandarile traditionale legate de greutate dar, totusi, functionau. Astfel de strategii mai putin obisnuite includeau cateva minute de meditatie, activitate fizica inainte de micul dejun si un mic dejun care sa contina proteine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *