Cum va fi vremea de Craciun si de Revelion

Cei de la Administratia Nationala de Meteorologie au anuntat cum va fi vremea de la finele lui 2019. In preajma sarbatorilor de iarna se pare ca Romania se va confrunta cu un fenomen rar, atunci cand a fost semnalat ca va lovi anticiclonul est-european. Vor fi inregistrate temperaturi cu mult mai scazute si precipitatii mixte, in aproape toate regiunile tarii. De asemenea, specialistii au anuntat si care sunt sansele ca de Craciun sau Revelion sa existe zapada.

A fost anuntata o influenta foarte mare asupra tarii noastre in resimtirea anticiclonului est-european, care se extinde deasupra sud-estului Europei si intr-o oarecare masura, ciclonii mediteraneeni. Specialistii ANM au mai semnalat ca temperatura aerului va marca o scadere, in medie, cu 4-6 grade Celsius, fata de ultima luna a toamnei. Nici de Craciun, nici de Revelion, nu exista sanse sa ninga. Pe 31 decembrie ar putea fi sanse foarte slabe de ninsoare.

Sansele unui Craciun cu zapada la nivelul intregii Romanii sunt de 0%. Nu trec de un 10 – 15% nici macar in zonele montane. Tiparul circulatiei atmosferice din aceste zile se va pastra foarte mult timp iar in ceea ce priveste un posibil eveniment major la nivelul stratosferei (SSW), pana la acest moment nu avem parte de niciun semnal care sa bucure”, anunta ANM.

Vremea de la sfarsitul lunii decembrie va fi marcat de un fenomen rar, cel de anticiclon. Acesta este potrivit specialistilor meteo, dar si din punct de vedere climatologic, zona in care se afla tara noastra, in respectiva perioada. Se va resimti influenta dorsalei anticiclonului est-european, care se afla intr-o extindere continua. Totodata, atunci cand se face cuplajul de anticiclon cu cel de cicloni mediteraneeni, se poate forma si fenomenul de viscol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *