Cutremur major in centrul Italiei

Un cutremur cu magnitudinea 6,2 a avut loc azi dimineata in Italia, la circa 10 kilometri de orasul Norcia la ora 03.36, ora Romaniei, potrivit BBC. Cutremurul s-a resimtit timp de 20 de secunde si a avut loc la o adancime de 10 kilometri. Seismul a fost resimtit la Roma.

Dupa aproximativ o ora, un al doilea seism – parte a unor replici puternice, de 5,5 grade, a fost inregistrat la doar patru kilometri distanta de Norcia. Peste zece persoane si-au pierdut viata si mai multe se afla sub daramaturi.

Primarul orasului Amatrice a vorbit la un post de radio, precizand ca orasul a fost distrus de cutremur, foarte multi oameni fiind ingropati sub daramaturi. „Drumurile din si spre oras sunt blocate. Jumatate din oras a disparut. Orasul nu mai exista. In acest moment exista persoane aflate sub daramaturi. Au avut loc mai multe alunecari de teren, iar un pod este pe cale sa se prabuseasca”, a declarat Sergio Perozzi.

Totodata, biroul prim-ministrului Matteo Renzi a anuntat ca echipe de salvare sunt trimise in zonele cele mai afectate, iar Agentia de protectie civila din Italia sustine ca cutremurul a fost „grav”.

Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini cu strazi pline cu daramaturi in mai multe orase. Potrivit purtatorului de cuvant al pompierilor, Luca Cari, cele mai afectate orase par sa fie Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto.

Zona din Italia in care s-a produs acest cutremur cu magnitudinea de 6,2 este cunoscuta cu astfel de riscuri inca din 1915, atunci cand a avut loc un seism care a afectat 32.000 de locuitori.

Ministerul Afacerilor Externe a precizat joi, referitor la cutremurul din Italia, ca pana in acest moment nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani si ca o echipa consulara mobila se va deplasa la fata locului. „Pana la acest moment, nu au fost primite solicitari de asistenta consulara din partea cetatenilor romani”, a precizat MAE la solicitarea Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *