Delegatie din raionul Ialoveni, Republica Moldova, in vizita la Consiliul Judetean

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit miercuri vizita unei delegatii din raionul Ialoveni, Republica Moldova, condusa de presedintele raionului, Carmanu Lilian.

In contextul acestor zile de mare sarbatoare pentru natiunea romana, cand celebram 100 de ani de unitate nationala, organizarea intalnirii a fost mai mult decat binevenita, reconfirmand nevoia de a intari legaturile cu fratii nostri din Republica Moldova. Doresc sa ii asigur cu aceasta ocazie de intreaga noastra deschidere in vederea stabilirii unei relatii de colaborare extinse, in beneficiul comunitatilor pe care le reprezentam”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Marius Minzat.

Ce s-a urmarit prin vizita

Scopul vizitei a fost acela de initiere a unor relatii si parteneriate bilaterale in multiple domenii precum cel economic si investitional, cultural sau al turismului. In acest context, in vederea dezvoltarii unei cooperari aprofundate intre cele doua parti, vicepresedintele Marius Minzat a prezentat atuurile economice si potentialul investitional care au transformat Clujul intr-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est. Totodata, a fost abordata si situatia proiectelor majore aflate in derulare la Consiliul Judetean, o atentie aparte fiind acordata programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar si facilitatilor oferite investitorilor interesati de dezvoltarea unei afaceri in cadrul Parcurilor Industriale administrate de forul judetean prin Tetarom S.A.

Tot din dorinta de a convinge oficialii din Ialoveni de avantajele pe care Clujul le are, vicepresedintele Consiliului Judetean a evidentiat pe parcursul intalnirii faptul ca judetul din inima Transilvaniei gazduieste cel de-al doilea centru universitar al tarii, un procent de peste 25% din locuitorii municipiului fiind reprezentat de catre studenti, o forta de munca inalt calificata si vorbitoare de limbi straine, puncte forte care definesc Clujul drept un judet extrem de atractiv din perspectiva potentialilor investitori.

Anterior acestei intalniri de la sediul forului administrativ judetean, vicepresedintele Marius Minzat a participat marti, 27 noiembrie a.c., la Cluj Arena, la adunarea generala festiva a Asociatiei Comunelor din Romania, intalnire la care au participat si membrii Asociatiei Primarilor din Republica Moldova. In acest context, pe stadionul emblema al Clujului s-a disputat si un meci amical intre cele doua asociatii, primarii imbracand echipament sportiv si confruntandu-se in teren pentru o victorie. La finalul partidei, scorul a fost egal intre cele doua echipe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *