Delegatie ucraineana in vizita la Consiliul Judetean Cluj

O delegatie ucraineana s-a aflat in vizita la Consiliul Judetean Cluj. Ucrainienii se gasesc a doua oara in acest an in vizita la Consiliu. Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj considera ca exista multe complementaritati si domenii in care schimbul de experienta va fi de mare folos.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat, a primit miercuri, 11 iulie 2018, la sediul forului administrativ judetean, vizita unei delegatii administrative si economice din Regiunea Harkiv, Ucraina.

Prezenta delegatiei ucrainene in judetul Cluj survine vizitei pe care Excelenta Sa, domnul Oleksandr Bankov, Ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Ucrainei in Romaniei, a efectuat-o in luna mai a acestui an. Cu acel prilej, in cadrul discutiilor purtate cu reprezentantii administratiei judetene si ai mediului de afaceri clujean au fost identificate mai multe domenii de colaborare in care cele doua tari vecine pot realiza diverse schimburi economice si de expertiza.

E, categoric, o relatie reciproc avantajoasa, in care fiecare are de invatat de la cealalta parte. Regiunea Harkiv din Ucraina e una puternic industrializata dar, inainte de toate, e o veritabila capitala academica. Avem multe complementaritati si domenii in care schimbul de experienta ne va fi de mare folos”, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Marius Minzat.

Astfel, avand la baza interesul reciproc de colaborare, delegatia straina provenita din cea de-a doua regiune din Ucraina, dupa capitala Kiev, ca nivel de dezvoltare socio-economica, a fost extrem de interesata de modul de functionare si administrare a institutiile publice si societatilor comerciale aflate sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, de gestionarea serviciilor publice-edilitare, organizarea domeniilor social, cultural si medical, dezvoltarea si sprijinirea mediului de afaceri local, etc.

Ucrainienilor le-a fost prezentat dinamismul Clujului

In acest context, vicepresedintele Marius Minzat a prezentat delegatiei atuurile economice si potentialul investitional care au transformat Clujul intr-una dintre cele mai dinamice economii regionale din Europa de Est.

Astfel, a fost abordata situatia proiectelor aflate in derulare la Consiliul Judetean, o atentie aparte fiind acordata programelor multianuale de modernizare a infrastructurii dar si facilitatile oferite investitorilor interesati de dezvoltarea unei afaceri in cadrul Parcurilor Industriale Tetarom. De asemenea, pentru a vedea la fata locului modalitatea in care functioneaza aceste parcuri industriale, dar si pentru a intra in contact direct cu investitorii locati in Parcul Industrial Tetarom I, delegatia ucraineana a fost invitata sa viziteze aceasta entitate subordonata forului administrativ judetean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *