Din diaspora: menajera romana a comis jafurile secolului in Londra

O romanca de 47 de ani, angajata ca menajera, a reusit “jafurile secolului” in Londra. Ajutata de fiul ei si de inca doi romani, Maria Mester a furat bani si bunuri in valoare de peste 25 de milioane de lire sterline, adica peste 30 de milioane de euro.

Maria Mester (47 de ani), impreuna cu fiul si complicele sau, Emil-Bogdan Savastru (29 de ani).

Maria Mester a fost angajata ca menajera in Italia, la Milano, dar a gasit repede o modalitate prin care putea procura mult mai multi bani decat ii oferea slujba sa modesta. Satula sa stearga praful si sa se ocupe de curatenie in casele italienilor, ea si-a descoperit veleitati nebanuite, asa ca si-a dat demisia si a parasit Italia.

Si a dat dovada de o inventivitate si de un curaj iesite din comun cand, alaturi de fiul ei, Bogdan Savastru si de alti doi romani, Alexandru Stan si Sorin Marcovici, a comis mai multe spargeri, cele mai multe in Londra.   

Conform BBC, Maria Mester, ajutata de ceilati trei membri ai bandei, a dat lovitura vietii sale pe 13 decembrie 2019. Pe 13 decembrie 2019, romanca a jefuit vila Tamarei Ecclestone de unde a sustras bijuterii si obiecte in valoare de 25 milioane de lire sterline.

Tamara este fiica fostului patron Formula 1, miliardarul Bernie Ecclestone, si este un cunoscut model britanic.

Maria a profitat de faptul ca Tamara si sotul ei plecasera intr-o vacanta de trei saptamani si au patruns nestingheriti in resedinta somptuoasa, de unde au furat o serie de obiecte de valoare. Jurnalistii englezi spun ca romanii au actionat precum Spiderman.  

Ce spun procurorii englezi despre banda de romani

Potrivit procurorilor, ei ar fi furat numai din casa fiicei miliardarului o colectie pretioasa de bijuterii, printre care si un ceas Cartier primit cadou de nunta, in valoare de 95.000 de euro. Totodata, fiica magnatului a mai reclamat disparitia unor inele si cercei de mare valoare, precum si a unei bratari in valoare de peste 100.000 de dolari. Mai devreme, pe 1 decembrie, romanii dadusera o spargere la vila lui Frank Lapard, antrenorul lui Chelsea, de unde au plecat de asemenea cu o prada bogata.   

Procurorul a remarcat dificultatea actiunii, pentru ca membrii bandei au fost nevoiti sa escaladeze mai multe garduri si sa treaca peste alte doua proprietati, astfel ca riscul la care s-au expus a fost unul semnificativ. Intre cele doua spargeri, cei patru romani au spart si resedinta familiei tailandeze detinatoare a echipei de fotbal Leicester, de unde au furat obiecte in valoare de un milion de lire.  

Cu toate acestea, procurorii britanici nu exclus varianta ca Maria Mester sa fi dat si alte lovituri, in discutie fiind furturi care ajung la impresionanta suma de 60 de milioane de lire sterline.   

Maria Mester sustine ca nu a furat cerceii gasiti asupra sa, ci i-a castigat ca prostituata…

Romanca a fost prinsa  si arestata la scurt timp dupa jaf, pe aeroportul Standsted din Londra, cand se pregatea sa fuga in Japonia. In acel moment, ea purta o pereche de cercei de 3.000 de lire sterline, dintre cei furati din vila Tamarei Ecclestone. Avocatul lui Mester sustine ca clienta sa a primit cerceii cadou dupa o saptamana petrecuta ca prostituata (“call girl”) in decembrie anul trecut.

Toti patru neaga ca ar fi luat parte la jafuri, insa sunt acuzati oficial in acest caz. Procesul, inceput acum, se deruleaza in continuare la Isleworth Crown Court.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *